ειδήσεις

Google και Mozilla δείχνουν το μέλλον στις επικοινωνίες

Μπορεί Google και Mozilla να ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στουςbrowsers, άλλα συμμαχούν όταν πρόκειται να προωθήσουν νέα ανοικτά πρότυπα και τεχνολογίες στο Internet.

Εχθές, στελέχη των εταιρειών πραγματοποίησαν βιντεοκλήση χρησιμοποιώντας βεβαίως Chrome και Firefox, για να διαπιστώσουν τη συνεργασία των δύο browser στο νέο πρότυπο WebRTC.
Το WebRTC είναι νέο πρότυπο VoIP που βασίζεται σε HTML5 και επιτρέπει βιντεοκλήσεις απευθείας μέσα από τους browser, χωρίς να απαιτούνται Flash-based εφαρμογές.
Οι Google και Mozilla απέδειξαν πως με την προσθήκη μερικών γραμμών κώδικα σε JavaScript και ενός συμβατού browser μπορεί να υπάρξουν βιντεοκλήσεις απευθείας μέσω browser. Για την ώρα, συμβατοί browser είναι ο Chrome από την έκδοση 25 και ο Firefox Aurora ή Nightly.
Η συγκεκριμένη επικοινωνία ήταν πλήρως κρυπτογραφημένη, δείχνοντας πως το WebRTC έχει φτιαχτεί δίνοντας έμφαση σε θέματα ιδιωτικότητας των συνομιλιών. Το νέο πρότυπο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε υπηρεσίες όπως το Google+ Hangouts και όπου αλλού οι developers θέλουν να προσφέρουν ένα web based σύστημα επικοινωνίας που δεν θα απαιτεί πρόσθετα plug-ins ή εφαρμογές.
Αυτό που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, είναι πως Google και Mozilla θεωρούν το Internet την πλατφόρμα του μέλλοντος, κάτι που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής των εφαρμογών desktop.
pathfinder.

About Freegr network

Από το Blogger.