Νέα πανευρωπαϊκή υπηρεσία υπολογιστικού «νέφους»

Η Ευρωπαϊκή Υποδομή Πλέγματος (European Grid Infrastructure - EGI) ανακοίνωσε ότι έθεσε σε λειτουργία μια νέα υπηρεσία υπολογιστικού «νέφους» με την ονομασία "Federated Cloud", με στόχο την εξυπηρέτηση των Ευρωπαίων ερευνητών.
Η ανακοίνωση για το νέο «νέφος» έγινε σε συνέδριο του EGI στο Ελσίνκι της Φινλανδίας την προηγούμενη εβδομάδα. Στη νέα υπηρεσία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από 19 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα με την υπηρεσία «Ωκεανός» του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας-ΕΔΕΤ (okeanos.grnet.gr). 
Η δημιουργία του νέφους άρχισε το 2011, ώσπου προέκυψε μια «ομοσπονδία» παρόχων σχετικών υπηρεσιών από διάφορες χώρες.Η υπηρεσία προσφέρει στους ερευνητές της Ευρώπης εξ αποστάσεως πρόσβαση σε αυξημένες υπολογιστικές δυνατότητες για να προωθήσουν την έρευνά τους, εικονικά περιβάλλοντα της επιλογής τους και υπηρεσίες υποστήριξης που διασφαλίζουν ότι οι διαθέσιμες εφαρμογές στο νέφος «τρέχουν» αποτελεσματικά.
Οποιοσδήποτε ερευνητής, που εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον το "Federated Cloud", προκειμένου να διαχειρίζεται, να διαχέει και να επεξεργάζεται τα ερευνητικά δεδομένα του ευέλικτα και εύκολα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

, , , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.