Europe

Πόσο δύσκολη είναι η χρήση του Wi-Fi στις μέρες μας;

Πρόσφατη έρευνα της GfK στη Γερμανία, δείχνει ότι η δημιουργία ασύρματης σύνδεσης μπορεί να γίνει περίπλοκη για πολλούς ανθρώπους, αφού το 56,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι αρκετά δύσκολη η διαδικασία δημιουργίας ασύρματου δικτύου στο σπίτι. 


Πάνω από τους μισούς, υποστήριξαν ότι χρειάστηκαν βοήθεια από κάποιον άλλο. Το 31,2% απέδωσε ένα υψηλό επίπεδο δυσκολίας στη δημιουργία ασύρματης σύνδεσης στο σπίτι. Ακόμα όμως και μετά την εγκατάσταση του ασύρματου οικιακού δικτύου, με ή χωρίς εξωτερική βοήθεια, σε αρκετούς χρήστες εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα η περαιτέρω ρύθμισή του, αφού όλοι επιζητούν μία γρήγορη και ασφαλής σύνδεση, αλλά και πρόσβαση από οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού.
Η devolo προσφέρει απλό και αποτελεσματικό τρόπο για την επέκταση του Wi-Fi 
Οι ασύρματοι προσαρμογείς devolo dLAN 500 WiFi και dLAN 500 AV Wireless+ φέρνουν το ασύρματο δίκτυο, γρήγορα, σταθερά και με ασφάλεια σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Η devolo, για να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τις ρυθμίσεις εγκατάστασης, εξοπλίζει τα δύο ασύρματα μοντέλα της με τη νέα λειτουργία WiFi Clone, στην οποία τα δεδομένα της ασύρματης σύνδεσης μεταφέρονται απλά και με ασφάλεια με το πάτημα ενός πλήκτρου, από τον ασύρματο router στους ασύρματους προσαρμογείς devolo, χωρίς να απαιτείται καμία πολύπλοκη ρύθμιση εγκατάστασης.
Έτσι το ασύρματο σήμα είναι διαθέσιμο σε κάθε δωμάτιο και στην καλύτερη ποιότητα. Ο ασύρματος router ενσωματώνεται με βέλτιστο τρόπο από τους ασύρματους προσαρμογείς devolo, οι οποίοι «βλέπουν» μόνο ένα δίκτυο, χωρίς να είναι απαραίτητη η εκ νέου εισαγωγή στοιχείων πρόσβασης. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την πλοήγηση στο Internet με smartphone, tablet, η notebook από κάθε δωμάτιο!
Υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με συμβατικούς αναμεταδότες Wi-Fi 
Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές διαμορφώσεις ασύρματου δικτύου, όπου ο κεντρικός ασύρματος router είναι υπεύθυνος για την παροχή σήματος σε όλους τους χώρους του σπιτιού, η devolo μοιράζει το σήμα με κατανεμημένα σημεία πρόσβασης. Έτσι, σχηματίζονται σημεία πρόσβασης σε συνεργασία με τον ασύρματο router, δημιουργώντας ένα μεγάλο κοινό ασύρματο δίκτυο, όπου οι φορητές συσκευές αναζητούν αυτόματα το ισχυρότερο σημείο πρόσβασης.
Τα σημεία ασύρματης πρόσβασης συνδέονται στο Internet, μέσω της τεχνολογίας powerline, το οικιακού δικτύου γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος. Να σημειώσουμε ότι το δίκτυο ρεύματος δεν αποδυναμώνεται ούτε από μεγάλους και χοντρούς τοίχους ούτε από το οπλισμένο σκυρόδεμα οροφών και κάθε σημείο πρόσβασης διαθέτει το πλήρες εύρος ζώνης σύνδεσης στο Internet. Αντίθετα οι συμβατικοί ασύρματοι repeaters, επιτυγχάνουν μόνο μία μικρή βελτίωση σε ένα ήδη ασθενές ασύρματο σήμα.

About Freegr network

Από το Blogger.