ειδήσεις

Η Intel ανακοίνωσε επίσημα Core i7-5000 (Haswell-E) και το Intel X99 Express chipset

Η Intel ανακοίνωσε την νέα παλτφόρμα HEDT (High-End Desktop) που βασίζεται στη σειρά επεξεργαστών Intel Core i7-5000.Οι νέοι επεξεργαστές -για αρχή η εταιρεία ανακοίνωσε τρία μοντέλα- είναι συμβατοί με motherboards που "ολοκληρώνονται" γύρω από το chipset Intel X99 Express και διαθέτουν socket LGA2011-V3.
Οι νέοι επεξεργαστές, με τη κωδική ονομασία "Haswell-E" και συνολικά η πλατφόρμα στοχεύει στην αγορά των gamers που θέλουν να παίζουν τα παιχνίδια τους σε Ultra HD αναλύσεις, σε ενθουσιώδεις χρήστες καθώς και σε επαγγελματίες (επεξεργασία video, σχέδιο, 3D modeling κ.ά).
Η Intel ανακοίνωσε τρία μοντέλα επεξεργαστή. Το κορυφαίο, με την ονομασία Core i7-5960X Extreme Edition, διαθέτει οκτώ πυρήνες, κάνει χρήση της τεχνολογίας HyperThreading που ενεργοποιεί 16 συνολικά λογικές μονάδες επεξεργασίας, έχει 20MB L3 cache, ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης quad-channel DDR4 DRAM και 40-δρόμων root complex PCI Express 3.0. Η συχνότητα λειτουργίας του είναι 3.0GHz που χάρη στο Turbo Boost αγγίζει τα 3.5GHz. Το κόστος του είναι $999.
Το μεσαίο μοντέλο, είναι ο Intel Core i7-5930K, ο οποίος είναι εξαπύρηνος, με HyperThreading και επομένως διαθέτει 12 λογικές μονάδες επεξεργασίας. Ενσωματώνει 15MB L3 cache και η συχνότητα λειτουργίας του είναι 3.5GHz, που χάρη στο Turbo Boost ανεβαίνει έως και στα 3.7GHz. Και αυτός ενσωματώνει παρόμοιο ελεγκτή μνήμης και PCI Express root complex όπως το κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Το κόστος του είναι $583.
Ο οικονομικότερος επεξεργαστής της σειράς, είναι ο Intel Core i7-5820K (όλοι οι επεξεργαστές είναι φυσικά "ξεκλείδωτοι"), ο οποίος είναι επίσης εξαπύρηνος και κάνει χρήση της τεχνολογίας HyperThreading. Χρονίζεται στα 3.3GHz αλλά με τη τεχνολογία Turbo Boost μπορεί να ανέβει σε συχνότητα έως στα 3.6GHz. Κάνει χρήση quad-core DDR4 DRAM ελεγκτή μνήμης αλλά δυστυχώς η εταιρεία επέβαλε ένα "περιορισμένο" σε δρόμους PCI Express 3.0 root complex με 28-lanes, και επομένως ορισμένα multi-GPU setups δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με τον ιδανικό τρόπο. Το κόστος του είναι $389.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Όσο αφορά στο Intel X99 Express chipset, προσφέρει έως και δέκα υποδοχές SATA 6Gbps, μία ή περισσότερες υποδοχές SATA-Express και M.2, ελεγκτή USB 3.0 για έως έξι υποδοχές καθώς και δύο ελεγκτές των τεσσάρων USB 2.0 υποδοχών ο καθένας. Insomnia.

About Freegr network

Από το Blogger.