apple

MULTITASKING APPLE IOS 9..,

Έχει ένα χρόνο που «περιτριγυριζόμαστε» από φήμες ότι η Apple θα φέρει το split-screen multitasking στα iPad, περιμέναμε να δούμε την προσθήκη αυτού του χαρακτηριστικού στο iOS 8, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με νέες αναφορές από το 9to5Mac, το νέο feature είναι πλέον έτοιμο και η Apple θα εισάγει το Split-Screen Multitasking στο iOS 9. Ο τρόπος που θα λειτουργεί θα είναι όμοιος με τα split-screen multitasking features που έχουμε δει σε άλλες συσκευές, ουσιαστικά οι χρήστες μπορούν να τρέχουν apps δίπλα δίπλα και να λειτουργούν ταυτόχρονα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν τα apps να τρέχουν στα 1/2, 1/3 ή 2/3 views, ανάλογα με την εφαρμογή που έχουν ανοίξει.
Το πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του λίγο μετά την επίσημη διάθεση του iOS 9, πολύ πιθανόν να το δούμε παράλληλα με το iPad Pro ή στις αρχές του 2016. 
Δεδομένης της μεγάλης οθόνης που έχουν τα iPad, η προσθήκη ενός τέτοιου χαρακτηριστικού θα ήταν κάτι το πολύ ωφέλιμο και μάλιστα, σε μια συσκευή που εικάζεται ότι θα φέρει οθόνη διαγώνιου 12 ιντσών. Ο λόγος για το iPad Pro για το οποίο θα υπάρξουν δύο εκδόσεις, WiFi και WiFi +Cellular, με το εμπορικό τους ντεμπούτο να αναμένεται για τα τέλη του 2015. Η εταιρεία την παρούσα χρονική στιγμή εργάζεται για να τελειώσει κάποιες αναπροσαρμογές της στην συσκευή, όπως ζητήματα που αφορούν το λογισμικό και το hardware αυτής. 

Ακόμη, γνωρίζοντας ότι το νέο iPad Pro θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, ορισμένες εφαρμογές θα πρέπει να επανασχεδιαστούν ώστε να «παίξουν» κατάλληλα στο μεγάλο iPad της Apple, όπως π.χ. η βοηθός Siri και το Notification Center. 

About Freegr network

Από το Blogger.