H CES 2016 ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ INTERNET, SMART TV, CAR PC!

TO μέλλον της τεχνολογίας μέχρι την αυτοκινητοβιομηχανία οδηγεί φέτος η CES 2016 με την διαρκή παρουσία κυρίως από την  General Motors, τη Tesla και την Ford στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CES στο Λας Βέγκας προσδίδει την εντύπωση ότι πρόκειται για μια έκθεση αυτοκίνησης. Στην πραγματικότητα είναι αλήθεια ότι τα αυτοκίνητα έχουν γίνει βασικό στοιχείο της μεγαλύτερης έκθεσης του κλάδου της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, που αναμένεται να υποδεχθεί φέτος 170.000 ειδικούς επισκέπτες από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου.
Στο επίκεντρο της CES εστιάζεται φέτος κυρίως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με ενδιαφέρον αναμένεται μεταξύ άλλων η παρουσίαση του μικρότερου και πιο προσιτού μοντέλου Chevy Bolt της General Motors, ενώ πολλοί προσδοκούν να δουν και μία ηλεκτροκίνητη επανέκδοση του θρυλικού βαν της Volkswagen. Με αγωνία αναμένονται και τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου της Farady Furure, μεγάλου ανταγωνιστή της Tesla που χρηματοδοτεί κινέζος δισεκατομμυριούχος και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά την επόμενη χρονιά.
Το Ίντερνετ διεισδύει σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας
Εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στη CES 2016
Εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας οδηγούν το μέλλον με την παρουσία τους και στη CES 2016
Η CES 2016 αποτελεί μια κορυφαία έκθεση εξάλλου. Όπως επισήμανε στην DW o Φόλκερ Τσότα, εξειδικευμένος συντάκτης του γερμανικού τεχνολογικού περιοδικού c't, «εν τω μεταξύ, εξαιτίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της αυτόνομης οδήγησης, οι άνθρωποι έχουν και πάλι εντελώς διαφορετικές αξιώσεις από τα αυτοκίνητα. Ξαφνικά αυτά γίνονται high tech και όχι απλά αντικείμενα που γεμίζουν με βενζίνη και οδηγείς, όπως με ένα τρακτέρ».
Η εισχώρηση του ίντερνετ σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας επιβεβαιώνεται και στη φετινή CES. Στο Λας Βέγκας θα παρουσιαστούν πάλι εκατοντάδες συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται μεταξύ τους αλλά και στο διαδίκτυο. Σε αυτό το πεδίο επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν και εταιρείες με παρουσία στον χώρο της ψυχαγωγικής τεχνολογίας. Για παράδειγμα, η Samsung θέλει να εκμεταλλευθεί τη συμμετοχή της στη CES για να διαφημίσει τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργούν ως ένα είδος κέντρου για τον συντονισμό του οικιακού δικτύου. Ο Φόλκερ Τσότα επιχειρεί να δώσει μια εικόνα: «Η τηλεόραση λέει στην καφετιέρα ότι τελείωσε η ταινία που έβλεπα ή ότι έχει διαφημίσεις, ώστε η καφετιέρα να ετοιμάσει τον καφέ για να μπορώ να τον πιω».
Σε αναζήτηση ασφαλέστερων υπηρεσιών cloud
Οι υπηρεσίες cloud είναι χρήσιμες, αλλά παραμένουν διάτρητες
Οι υπηρεσίες cloud είναι χρήσιμες, αλλά παραμένουν σε επιτήρηση πλέον...
Οι κατασκευαστές τέτοιων τεχνολογιών κάνουν εκτεταμένη χρήση των λεγόμενων υπηρεσιών cloud, δηλαδή -ευρύτερα- του ίντερνετ, γεγονός που προβληματίζει πολύ όσους ασχολούνται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι αυτά τα συστήματα είναι διάτρητα. Σύμφωνα με τον Φόλκερ Τσότα, «μια πρόκληση θα είναι να παρουσιαστούν λύσεις που θα επιτρέπουν τη δικτύωση στο σπίτι, αλλά δεν θα δίνουν σε άλλους την πρόσβαση στα δεδομένα μέσω του Ίντερνετ».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσελκύουν φέτος και τεχνολογικά προϊόντα από το πεδίο της ψυχαγωγίας, όπως τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, που επιτρέπουν στους χρήστες τους να μεταφερθούν σε ψηφιακούς φανταστικούς κόσμους. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα νέα notebook και τις τηλεοράσεις με οθόνες τεχνολογίας OLED, που χρησιμοποιεί οργανικές ενώσεις και συμβάλλει σε πιο λεπτές και χαμηλότερης κατανάλωσης οθόνες και προσφέρει εικόνες με ακόμη περισσότερη ευκρίνεια.
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ SMART TV
Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι ολόκληρη η σειρά Smart τηλεοράσεων του 2016 θα είναι IoT-ready και θα συνδέεται με την πλατφόρμα SmartThings.Η SmartThings είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα, που επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν, να διαχειρίζονται και να ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές και τις υπηρεσίες του Internet of Things.
Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.