Οι αλλαγές που φέρνουν τα Windows 10 Mobile

Υπομονή πρέπει να δείξουν οι κάτοχοι των περισσοτέρων Windows Phone 8 smartphones, με τη Microsoft να ανακοινώνει πριν λίγες ημέρες ότι η πολυπόθητη αναβάθμιση στην επόμενη μεγάλη έκδοση της πλατφόρμας, θα ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Ήδη η Microsoft διαθέτει και στην ελληνική αγορά τα τρία πρώτα smartphones που ενσωματώνουν τη νέα έκδοση των Windows 10 Mobile και συγκεκριμένα τα Lumia 950, Lumia 950 XL αλλά και το πιο οικονομικό Lumia 550 τα οποία δίνουν μια καλή ιδέα για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι χρήστες των παλαιότερων μοντέλων πολύ σύντομα.
 Οι αλλαγές που έρχονται με τα Windows 10 Mobile είναι οι εξής:

• Full Screen Background: Ο χρήστης μπορεί να ορίσει την αγαπημένη του εικόνα στην κεντρική οθόνη του λειτουργικού ως φόντο, η οποία πλέον καταλαμβάνει όλη τη διαθέσιμη επιφάνεια. Για πρώτη φορά η εικόνα αυτή εμφανίζεται και στο μενού με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές που έχετε στο smartphone σας.

• Διάφανα Tiles: Σε άμεση συνάρτηση με το παραπάνω, τα γνωστά πλακίδια που κοσμούν την αρχική οθόνη του Windows smartphone σας, έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια, για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του background που έχουμε επιλέξει.

Δημοσιευμένη Εικόνα
• Χρήση με το ένα χέρι: Ειδικά για τις περιπτώσεις των Windows smartphones με μεγάλη οθόνη όπως τα Lumia 950 και Lumia 950 XL που κάνουν δύσκολο το χειρισμό τους με το ένα χέρι, τα Windows 10 Mobile προσφέρουν μια δυνατότητα που έχουμε δει και στα τελευταία iPhone. Συγκεκριμένα πατώντας παρατεταμένα το Windows πλήκτρο, το περιεχόμενο της οθόνης κατεβαίνει δίνοντας μας την ευκαιρία να επιλέξουμε όποιο στοιχείο θέλουμε, κάτι που ήταν αδύνατο πριν.

Ακόμα και η πληκτρολόγηση γίνεται πολύ πιο εύκολή με το ένα χέρι αρκεί να πατήσουμε παρατεταμένα το space, και να σύρουμε το πληκτρολόγιο δεξιά ή αριστερά, ανάλογα με το πιο χέρι μας βολεύει να το χειριζόμαστε.

• Action Center: Το κέντρο ειδοποιήσεων η αλλιώς, το action center, δέχεται σημαντική αναβάθμιση με βάση και το feedback των χρηστών. Έτσι είναι δυνατή η τοποθέτηση 16 γρήγορων ρυθμίσεων στην επιφάνεια του όπως για άμεση πρόσβαση στο φακό, τα mobile data, το Bluetooth, το Wi-Fi κ.α
 Ακόμα μπορούμε να διαγράφουμε κάθε ειδοποίηση ξεχωριστά και όχι μαζικά όπως ίσχυε με την προηγούμενη έκδοση ενώ όπως ισχύει και στις πλατφόρμες του Android και του iOS, ο χρήστης μπορεί να απαντά απευθείας σε SMS χωρίς να χρειάζεται να μπει καν στην αντίστοιχη εφαρμογή.

Δημοσιευμένη Εικόνα

• Office: Το πλέον κατάλληλο παράδειγμα universal εφαρμογών που μας δίνει και μια πολύ καλή ιδέα για το όραμα της Microsoft είναι οι ανανεωμένες εφαρμογές του Office με ανανεωμένο περιβάλλον αλλά και γραμμή εργαλείων για εύκολη δημιουργία η επεξεργασία εγγράφων Word, Excel και Powerpoint.

• Universal εφαρμογές: Αποτελώντας ένα μεγάλο κομμάτι της ενιαίας πλατφόρμας των Windows 10, οι κάτοχοι Windows 10 mobile συσκευών, έχουν πρόσβαση σε universal εφαρμογές οι οποίες έχουν την ίδια εμφάνιση είτε είστε στον υπολογιστή σας, είτε στο smartphone ή το tablet σας. Στα πλεονεκτήματα των περισσοτέρων Universal εφαρμογών περιλαμβάνεται ο αυτόματος συγχρονισμός των πληροφοριών σας ανεξάρτητα την συσκευή που χρησιμοποιείται φτάνει να χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 Ιδωτικότητα: Η Microsoft ακολουθεί την πολιτική των Apple και Google, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει αυτός σε ποια κομμάτια της συσκευής του θα έχει πρόσβαση μια εφαρμογή όπως πχ στην κάμερα, τις επαφές του κ.ο.κ

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.