3D

Η Q Technology αναπτύσσει 3D Face Unlock

Η εταιρεία Q Technology κατασκευάζει κάμερες για smartphones οι οποίες επιτρέπουν τη 3D σάρωση του προσώπου μέσω της τεχνολογίας structured-light και θα υποστηρίζει τη λειτουργία Face Unlock με ακρίβεια μεγαλύτερη από αυτήν του Face ID. 
Σύμφωνα με την Q Technology, ξεκινάει η παραγωγή του 1 εκατομμυρίου τέτοιων καμερών για smartphone Κινεζικής εταιρείας, χωρίς να αναφέρεται στο όνομα αυτής, και μέσω της τεχνολογίας structured-light 3D σάρωσης αναμένονται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ακρίβεια με την οποία θα γίνεται το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω της τρισδιάστατης σάρωσης του προσώπου. Η 3D σάρωση μέσω structured-light βασίζεται στο hardware για τη συλλογή των δεδομένων, και στο software για την υλοποίησή τους. 
Οι structured-light σαρωτές αποτελούνται από την πηγή του φωτός, μια ή δύο κάμερες και το απαραίτητο software, με την πηγή φωτός να προβάλλει πολλαπλά μοτίβα επάνω στο αντικείμενο με τις κάμερες να καταγράφουν τη διαδικασία αυτή. Τα μοτίβα αποτελούνται από οριζόντιες και κάθετες γραμμές οι οποίες καλύπτουν την επιφάνεια και κατασκευάζουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια το τρισδιάστατο μοντέλο. Το Face ID της Apple, προβάλλει χιλιάδες υπέρυθρες κουκίδες στο πρόσωπο του χρήστη, υπολογίζει τη θέση τους στο χώρο και δημιουργεί ένα πλέγμα του προσώπου ενώνοντας τις κουκίδες. Κάθε φορά που το Face ID πραγματοποιεί τρισδιάστατη σάρωση του προσώπου, ελέγχει αν αυτή είναι ίδια με την αρχική σάρωση του προσώπου του χρήστη, και έτσι ξεκλειδώνει τη συσκευή.

About Freegr network

Από το Blogger.