ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ (cpu)

Ο επεξεργαστής δεν αποκαλείται τυχαία η “καρδιά” ενός υπολογιστή. Πρόκειται για τη μονάδα από την οποία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό οι επιδόσεις ολόκληρου του συστήματος για όποια χρήση κι αν το προορίζει ο κάτοχός του –εφαρμογές γραφείου, καθημερινή οικιακή, gaming, επεξεργασία βίντεο κλπ.
Από τον επεξεργαστή ξεκινά το “χτίσιμο” κάθε υπολογιστή αφού με βάση αυτόν επιλέγονται αμέσως μετά η μητρική κάρτα αλλά και τα υπόλοιπα υποσυστήματα.
Η επιλογή επεξεργαστή ωστόσο μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Είτε δημιουργείτε ένα ολοκαίνουριο σύστημα, είτε ετοιμάζεστε να αναβαθμίσετε ένα ήδη υπάρχον, η εύρεση του κατάλληλου μοντέλου είναι σύνθετη διαδικασία αφού υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν –από τις ανάγκες και το budget σας, μέχρι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του υπολογιστή. Τι πρέπει να γνωρίζετε όμως πριν καταλήξετε;
image.thumb.jpeg.180b29c37a21ac9b06d9d373783c309a.jpeg
Μια ματιά στα βασικά
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι να εξοικειωθείτε με τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά ενός επεξεργαστή. Συνήθως μετά το όνομα του μοντέλου, ακολουθούν κάτι νούμερα παρέα με κάτι ακαταλαβίστικες μονάδες μέτρησης. Ε, αυτά θα πρέπει να μάθετε να τα παίζετε στα δάχτυλα αφού θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το μοντέλο επεξεργαστή που καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες σας. Ας τους ρίξουμε μια ματιά:
Πυρήνες (cores): Στην ουσία πρόκειται για επεξεργαστές μέσα στον επεξεργαστή αφού κάθε πυρήνας είναι κι ένας τέτοιος. Όσο περισσότεροι οι πυρήνες, τόσο μεγαλύτερος και ο όγκος των δεδομένων που μπορεί να διαχειριστεί ο επεξεργαστής –αφού ο καθένας εξ αυτών έχει και διαφορετικό ρόλο. Η πλειοψηφία των μοντέλων πλέον διαθέτει μεταξύ τεσσάρων και οκτώ πυρήνων.
Ταχύτητα ρολογιού (clock speed): Είναι ο χρονισμός του επεξεργαστή ή αν προτιμάτε η συχνότητα στην οποία είναι ρυθμισμένος να λειτουργεί αυτός. Μετριέται σε GHz και όσο ψηλότερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνεται ο επεξεργαστής. Η τιμή της δύναται να αυξομειώνεται και εξαρτάται και από τις εκάστοτε απαιτήσεις του χρήστη.
Νήματα εκτέλεσης (threads): Ένα thread αποτελεί τη μικρότερη ακολουθία δεδομένων που διέρχεται μέσα από τον επεξεργαστή. Κάθε πυρήνας είναι σε θέση να διαχειρίζεται ένα μόνο νήμα ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό και οι επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων είναι πιο αποτελεσματικοί –και δη κατά το multitasking και την εκτέλεση απαιτητικών εφαρμογών όπως επεξεργασία βίντεο.
Κρυφή μνήμη (cache memory): Η κρυφή μνήμη (ή μνήμη cache, όπως έχει επικρατήσει) είναι τμήμα του επεξεργαστή και προηγείται της RAM σε ό,τι αφορά την κάλυψη των αναγκών του επεξεργαστή. Η προσέγγισή της γίνεται ταχύτερα αφού βρίσκεται πιο κοντά στο τσιπ, ενισχύοντας έτσι την ταχύτητα και τις επιδόσεις του επεξεργαστή. Όσο περισσότερη, τόσο το καλύτερο.
image.thumb.jpeg.894be0a9c7793c109a8f74c7539aa57a.jpeg
Το δίλημμα: AMD ή Intel;
Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά, ήρθε η ώρα να εξετάσετε τις επιλογές σας. Ευτυχώς για εσάς, τα πράγματα εδώ είναι σχετικά ξεκάθαρα αφού έχετε να επιλέξετε μεταξύ δύο διαφορετικών “στρατοπέδων”: αυτού της Intel και εκείνου της AMD. Οι δύο εταιρείες κονταροχτυπιούνται εδώ και δεκαετίες, με τη μεν Intel να έχει τη φήμη του ακριβού κυρίαρχου στην αγορά και τη δε AMD να είναι γνωστή ως η έξυπνη εναλλακτική. Είναι ωστόσο έτσι τα πράγματα;
Η πραγματικότητα απέχει από τα παραπάνω αφού έπειτα και από το λανσάρισμα των τελευταίων γενιών επεξεργαστών των δύο εταιρειών, οι επιμέρους προτάσεις τους διαφέρουν στα σημεία. Οι πρόσφατοι AMD Ryzen επιτυγχάνουν εντυπωσιακές επιδόσεις χάρη στην τεχνολογία των 7 nm και την αρχιτεκτονική Zen 2 συνδυάζοντάς τις μάλιστα με χαμηλή κατανάλωση πόρων και ενέργειας. Από την άλλη η 9η γενιά Intel Core (αναμένεται η 10η στις αρχές του 2020) ενσωματώνει τέτοιες τεχνολογίες που δεν έχει αντίπαλο στο multitasking –ιδίως τα ισχυρότερα μοντέλα i7 και i9.
Εν τέλει η επιλογή κατασκευαστή έχει να κάνει περισσότερο με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, το budget που διαθέτει και τυχόν επιπρόσθετα υποσυστήματα (βλ. μητρική κάρτα, κάρτα γραφικών κλπ) που ενδεχομένως να θέλει να προσθέσει στον υπολογιστή του.
image.thumb.jpeg.b5a1838851ba1de83f78b4b1aa19d178.jpeg
Οι κατηγορίες
Το κριτήριο με το οποίο αξίζει να επιλέξει κανείς επεξεργαστή, δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό επιδόσεων/αναγκών και κόστους. Η προϊοντική γκάμα των Intel και AMD είναι μάλιστα έτσι διαμορφωμένη που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο απλά, επιτρέποντάς μας να κατηγοριοποιήσουμε τους επεξεργαστές ως εξής:
Καθημερινή οικιακή χρήσηΕπιλέγετε είτε Intel Core i3, είτε AMD Ryzen 3. Οι απαιτήσεις σας είναι οι μικρότερες δυνατές οπότε ακόμα και οι πλέον προσιτές προτάσεις των δύο εταιρειών θα πρέπει να σας καλύψουν. Θα διαλέξετε μεταξύ δύο και τεσσάρων πυρήνων και θα κάνετε τη δουλειά σας χωρίς προβλήματα. Όσο για το κόστος τους, παίζετε λίγο κάτω από τα 100€.
Αν προτιμάτε λύση από την Intel, δοκιμάστε τους i3-9100 ή i3-9350K (ο δεύτερος έρχεται χωρίς ψύξη). Αν ψάχνετε κάτι σε AMD, τότε δείτε τον Ryzen 3 3200G.
Εφαρμογές γραφείου: Εσείς θα πάτε είτε σε Intel Core i5, είτε σε AMD Ryzen 5. Οι απαιτήσεις σας είναι υψηλότερες αφού χρησιμοποιείτε σε σταθερή βάση πολλαπλές εφαρμογές παράλληλα χωρίς καμία διάθεση για εκπτώσεις στις επιδόσεις. Από πλευράς τιμής τώρα, ανεβαίνουμε στα 200€ –λίγο πάνω ή λίγο κάτω, ανάλογα με τον επεξεργαστή που θα διαλέξετε.
Οι προτάσεις μας άλλωστε αποτελούν τη χρυσή τομή μεταξύ σπουδαίας ευελιξίας και κορυφαίας απόδοσης. Μπορείτε να εξετάσετε τους Intel Core i5-9400 και i5-9500 καθώς επίσης και τους AMD Ryzen 5 3600 και Ryzen 5 3600X.
Gaming/Επεξεργασία βίντεο: Εσείς θέλετε απλά το καλύτερο. Είτε διότι επιδίδεστε σε επικού διαμετρήματος gaming sessions, είτε διότι ασχολείστε με την επεξεργασία 4K βίντεο και το 3D animation, χρειάζεστε ένα ταχύτατο και πανίσχυρο σύστημα, ικανό να καλύψει όλα τα “θέλω” σας. Μοιραία κοιτάτε λοιπόν για κάτι σε Intel Core i7 ή i9, εναλλακτικά έναν AMD Ryzen 7 ή 9 ή ακόμα καλύτερα έναν επιβλητικό Threadripper. Το κόστος εδώ ξεφεύγει, ξεκινώντας από τα 350€ και φτάνοντας σε τετραψήφια νούμερα, αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε την υπέρβαση.
Οι προτάσεις μας από τη γκάμα της Intel είναι οι Core i7-9700Core i9-9900 και Core i9-9900KS. Από αυτή της AMD ξεχωρίζουμε τους Ryzen 7 3700XRyzen 9 3900X και –τον απλησίαστο από πολλές απόψεις- Ryzen Threadripper 3960X.
image.thumb.jpeg.c1a809dc7cb90b9c3c97ad098ffba286.jpeg
Συμβουλές
Πέραν των όσων είδαμε μέχρι στιγμής, έχουμε για εσάς ορισμένες επιπλέον συμβουλές που είμαστε σίγουροι ότι θα σας χρησιμεύσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο:
  • Σκεφτείτε το καλά πριν αποφασίσετε να ενδώσετε στον πειρασμό του υπερχρονισμού. Η προοπτική του overclocking μπορεί να μοιάζει ελκυστική αλλά μπορεί να φέρει τον –ακριβό- επεξεργαστή σας στα όριά του. Αν το τολμήσετε, επενδύστε σε ένα καλό και αποτελεσματικό σύστημα ψύξης και προτιμήστε επεξεργαστή που να ανταποκρίνεται θετικά στην όλη διαδικασία.
  • Επιλέγετε πάντα από την τελευταία γενιά επεξεργαστών. Τόσο με αυτούς της Intel, όσο και με εκείνους της AMD, είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην παγίδα και να επενδύσετε σε ένα παλαιότερο –και φθηνότερο- μοντέλο. Οι χαμηλότερες επιδόσεις και η παλαιότερη αρχιτεκτονική θα σας κάνουν να το μετανιώσετε άμεσα.
  • Φροντίστε ο επεξεργαστής σας να είναι αντίστοιχος με τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή σας. Δεν έχει νόημα να ξοδέψετε το μεγαλύτερο μέρος του budget σας σε αυτό αφήνοντας “γυμνό” το υπόλοιπο σύστημα αφού δε θα καταφέρετε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές του ποτέ.
  • Βεβαιωθείτε ότι η μητρική κάρτα που επιλέγετε είναι συμβατή με το socket του επεξεργαστή σας. Επίσης δώστε βάση στο αν ο τελευταίος έρχεται με ενσωματωμένο σύστημα ψύξης/ανεμιστήρα ή είναι κάτι που θα πρέπει να αγοράσετε εξτρά. Ορισμένοι επεξεργαστές, τέλος, δε διαθέτουν on board κάρτες γραφικών, οπότε λάβετε και αυτό υπ’ όψιν σας.
image.thumb.jpeg.c32ed061027b2e5d60cf6a7b62a43126.jpeg
Επιλέγοντας με τη βοήθεια του BestPrice
Πλέον είστε πανέτοιμοι να διαλέξετε τον επεξεργαστή που θα κάνει το σύστημά σας να “πετάει”! Πώς όμως θα το κάνετε; Ευτυχώς για εσάς, το BestPrice είναι εδώ για να κάνει την αγορά του παιχνίδι, παρουσιάζοντας παράλληλα και μια πολύ χρήσιμη νέα δυνατότητα.
Σε πρώτη φάση δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την κατηγορία των επεξεργαστών όπου μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα στα 2.100 και πλέον καταστήματα του BestPrice. Χρησιμοποιώντας τα φίλτρα αριστερά, μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, να ελέγξετε το πώς έχει διαμορφωθεί η τιμή του τους τελευταίους μήνες και να εξετάσετε την αγορά του.
Στη διάθεσή σας ωστόσο βρίσκεται ακόμα ένα ιδιαίτερα χρήσιμο “όπλο”. Πρόκειται για την ολοκαίνουρια λειτουργία “Ειδοποίηση για προσφορές”, την οποία και θα βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία κάθε κατηγορίας του BestPrice. Τι κάνει αυτή; Κατά βάση σας επιτρέπει να ψάξετε για το προϊόν της αρεσκείας σας και αφού φιλτράρετε τα αποτελέσματα, να δημιουργήσετε μία αυτοματοποιημένη ειδοποίηση βάσει των απαιτήσεών σας.
Όπως είπαμε, αρχικά επιλέξτε μέσα από τα φίλτρα τα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή που θέλετε (αν για παράδειγμα προτιμάτε συγκεκριμένο κατασκευαστή, αριθμό πυρήνων κλπ). Στη συνέχεια, δεν έχετε παρά να πατήσετε στο σχετικό πλήκτρο και θα έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε το ελάχιστο ποσοστό πτώσης τιμής (επιλέγοντας μεταξύ 15% και 85% ενώ υποστηρίζεται και μέγιστο κόστος προϊόντος) για το οποίο θέλετε να ειδοποιείστε. Αυτό ήταν όλο!
Αν τυχόν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα προσφορά στην κατηγορία των επεξεργαστών και για προϊόν που ταιριάζει με τα κριτήριά σας λοιπόν, θα ενημερωθείτε γι’ αυτή έτσι ώστε να κάνετε την πλέον συμφέρουσα αγορά χωρίς καμία καθυστέρηση. Ο ιδανικός επεξεργαστής του συστήματός σας είναι μόνο ένα “κλικ” μακριά!

, , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts