freegr

Reset της εφαρμογής “Ρυθμίσεις” στα Windows 10

Η εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στα Windows 10 έχει αντικαταστήσει τον κλασσικό πίνακα ελέγχου που υπήρχε στα Windows 7. Μερικές φορές όμως, αυτή η βοηθητική εφαρμογή είτε δεν ανοίγει, είτε δεν κλείνει αμέσως μετά την εντολή σας.
Παρόλο που όταν δεν ανταποκρίνεται μπορείτε να την κλείσετε από το Task Manager, τα Windows 10 γενικότερα, δεν παρέχουν μια εύκολη επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”. Φυσικά, μπορούμε να την επανα-εγκαταστήσουμε μέσω του Windows PowerShell, αλλά πολλοί χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι με το PowerShell.
Είναι σχετικά άγνωστο στον πολύ κόσμο, αλλά τα Windows 10 παρέχουν έναν εύκολο τρόπο επαναφοράς της εφαρμογής “Ρυθμίσεις”. Δυστυχώς, η Microsoft δεν έχει μιλήσει ακόμα για αυτό το ικανό χαρακτηριστικό και εξαιτίας αυτού, οι περισσότεροι χρήστες δεν το γνωρίζουν.
Για όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές, η σελίδα “Εφαρμογές και δυνατότητες” που βρίσκεται κάτω από τις “Εφαρμογές” των Ρυθμίσεων των Windows 10, προσφέρει μια επιλογή επαναφοράς (τροποποίηση) της κάθε εφαρμογής. Ωστόσο, ο εαυτός της, δηλαδή η ίδια η εφαρμογή των Ρυθμίσεων δεν παρατίθεται στην λίστα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια “κρυφή” επιλογή για την επαναφορά της!
Εάν η εφαρμογή “Ρυθμίσεις” δεν λειτουργεί σωστά ή δεν ανοίγει, μπορείτε να την επαναφέρετε μέσα από ένα υπομενού που βρίσκεται εντός της. Η πρόσβαση σε αυτήν την επιλογή επαναφοράς, υπάρχει στο μενού Έναρξη! Ας δούμε πως.
Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού Έναρξη ή την Αρχική οθόνη. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο των ρυθμίσεων (με το σήμα το γρανάζι), κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις εφαρμογών” για να ανοίξετε τη σελίδα σύνθετων επιλογών των ρυθμίσεων των Windows 10.
Εναλλακτικά, κάντε αναζήτηση με την λέξη “Ρυθμισεις” και στην συνέχεια κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” που θα λάβετε ως αποτέλεσμα της αναζήτησης. Στο υπομενού που θα εμφανιστεί κάντε κλικ στο “Ρυθμισεις εφαρμογών”.
Βήμα 2: Στη σελίδα αυτή, μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε την ενότητα “Επαναφορά”.
Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά για να δείτε ένα μικρό pop up. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά στο Μικρό pop up παράθυρο για να επαναφέρετε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.
Όταν τελειώσει η επαναφορά το παράθυρο εφαρμογής “Ρυθμίσεις” θα κλείσει αυτόματα. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε εκ νέου την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.
Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, η ίδια σελίδα προσφέρει επίσης μια επιλογή Τερματισμού της εφαρμογής “Ρυθμίσεις”.

About Freegr network

Από το Blogger.