Η αγορά εργασίας απαιτεί πλέον δεξιότητες Τεχνητής Νοημοσύνης

Η πρόσφατη έκθεση του EIT Health και της McKinsey «Μετασχηματίζοντας την υγειονομική περίθαλψη μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης: Ο αντίκτυπος στο εργατικό δυναμικό και τους οργανισμούς» έχει αποκαλύψει μια επείγουσα ανάγκη προσέλκυσης και εκπαίδευσης data literate επαγγελματιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το σημερινό εργατικό δυναμικό, ώστε να υλοποιηθεί ο μετασχηματισμός που θα αποκαλύψει τη δυναμική της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).
  • Η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να δημιουργήσει 40 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σχετιζόμενες με τον τομέα της υγείας έως το 2030, στιγμή κατά την οποία ο κόσμος θα έχει 9,9 εκατομμύρια λιγότερους από όσους χρειάζεται γιατρούς και νοσηλευτές, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.
  • Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το EIT Health και την McKinsey & Company, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τη δυναμική να φέρει επανάσταση στον τομέα της υγείας, υποστηρίζοντας καλύτερα τα αποτελέσματα, την εμπειρία και την πρόσβαση των ασθενών σε υγειονομικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την έρευνα, βασικές ψηφιακές δεξιότητες όπως η βιοϊατρική, η ανάλυση δεδομένων και οι γνώσεις γονιδιωματικής θα είναι κρίσιμης σημασίας, εφόσον η τεχνητή νοημοσύνη διεισδύσει στις υπηρεσίες υγείας.
  • Στην Ελλάδα, η Advantis Medical Imaging, που υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα Bridgehead του EIT Health, καθιστά την ιατρική απεικόνιση πιο προσιτή και φιλική προς τον χρήστη, βασιζόμενη σε δεδομένα και συνδυάζοντάς την με την τεχνολογία νέφους.
Η έρευνα του EIT Health και της McKinsey & Company «συναντά» την European Skill Agenda, που παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1η Ιουλίου, ώστε να  προωθηθεί η βιώσιμη ανταγωνιστικότητα, η ανθεκτικότητα και να διασφαλιστεί κοινωνική δικαιοσύνη για όλους. Σύμφωνα με την Ατζέντα, επί του παρόντος, τουλάχιστον το 85% των θέσεων εργασίας απαιτεί κάποιο επίπεδο ψηφιακής ικανότητας, ενώ μόνο το 56% των ενηλίκων είχε τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες το 2019. Μεταξύ 2005 και 2016, το 40% των νέων θέσεων εργασίας ήταν σε τομείς εξελισσόμενης ψηφιακής έντασης. Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια πορεία ανάκαμψης και η ανάγκη βελτίωσης και προσαρμογής των δεξιοτήτων είναι μεγάλη, γεγονός που συμβαδίζει με την έκθεση του EIT Health και της McKinsey & Company, με στόχο την ενθάρρυνση για την  εφαρμογή λύσεων AI στην υγειονομική περίθαλψη. Σύμφωνα με την έκθεση, οι βασικές ψηφιακές δεξιότητες, η βιοϊατρική, η ανάλυση δεδομένων και οι βασικές αρχές της γονιδιωματικής θα είναι κρίσιμης σημασίας, εφόσον η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση διεισδύσουν στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.
«Αυτά τα θέματα σπάνια διδάσκονται παράλληλα με τις παραδοσιακές κλινικές επιστήμες συστηματικά. Και έτσι, χωρίς να ευθύνεται, το εργατικό δυναμικό στον τομέα της υγείας  δεν είναι ακόμη προετοιμασμένο για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Όντας στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη, βλέπουμε έναν αυξανόμενο αριθμό απτών, επιβλητικών και συναρπαστικών λύσεων AI. Ωστόσο, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να απορροφήσουν μέρος της πίεσης στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στην παροχή φροντίδας. Τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα κενά, έτσι ώστε η Ευρώπη να μην μείνει πίσω στην εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης» ανέφερε ο Jorge Fernández García, διευθυντής Καινοτομίας στο EIT Health και εκ των συγγραφέων της έκθεσης.
Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους. Στο πρόσφατο θερινό σχολείο HelloAIRIS,  για  την Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη,  που διοργανώθηκε από την GE Healthcare, το Leitat και το KTH Royal Institute of Technology στη Στοκχόλμη σε συνεργασία με το EIT Health, 900 άτομα  υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής και τελικά επιλέχθηκαν 400. Στόχος του μοναδικού αυτού  διαδικτυακού προγράμματος είναι να προσελκύσει ταλέντα από περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής ή Νότιας Ευρώπης και να δημιουργήσει μια κοινότητα AI-ninjas εξοπλισμένη με δεξιότητες που απαιτούνται στο μέλλον και πιστοποιητικό υγείας EIT. Η Ελλάδα ήταν  δεύτερη σε συμμετοχές στο πρόγραμμα HelloAIRIS, στην Ευρώπη, με 60 συμμετέχοντες και πρώτη σε υποβολές με 150 ενδιαφερόμενους από τον κλάδο της υγείας να δηλώνουν συμμετοχή μετά από τη στήριξη που έλαβαν από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).
«Οι εμπειρίες μας από τη συνεργασία μας με νεοσύστατες επιχειρήσεις σε αναδυόμενες περιοχές, δείχνουν ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη για αναβάθμιση επαγγελματιών και βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού για την υγεία. Το καλοκαιρινό διαδικτυακό μάθημα που αναπτύξαμε με την απαραίτητη δέσμευση των συνεργατών μας είναι μια άλλη απόδειξη ότι η AI είναι δεξιότητα του μέλλοντος. Η ζήτηση για αυτό το πρόγραμμα ήταν υψηλότερη από το αναμενόμενο » δήλωσε η Monika Toth, Διευθύντρια Προγράμματος EIT Health InnoStars RIS.
Ποιοι Επαγγελματίες Υγείας χρειάζονται AI δεξιότητες περισσότερο;
Προς το παρόν, η διάγνωση είναι η κύρια εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη. Ωστόσο, τα επόμενα 5-10 χρόνια, οι επαγγελματίες της υγείας αναμένουν ότι η λήψη κλινικών αποφάσεων θα είναι στην κορυφή της λίστας των αιτήσεων σύμφωνα με την έκθεση του EIT Health και της McKinsey & Company, η οποία περιλαμβάνει έρευνα με 175 εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής περίθαλψης και συνεντεύξεις με 62 decision makers. Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται μόνο να προσελκύσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να διατηρήσουμε περισσότερους επαγγελματίες υγείας, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος τους χρησιμοποιείται όπου προσθέτει περισσότερη αξία στη φροντίδα για τους ασθενείς. Η υποστήριξη της ευρείας υιοθέτησης και κλιμάκωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης πόρων, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον. Με βάση τον αυτοματισμό, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να φέρει επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη: μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ασκούμενων, επιτρέποντάς τους να εστιάσουν ξανά στην παροχή φροντίδας στους ασθενείς τους, αφιερώνοντας λιγότερο χρόνο σε διοικητικά καθήκοντα. Για παράδειγμα, με τη δυνατότητα να ελευθερωθεί το 20% ή περισσότερο του χρόνου των ακτινολόγων από διαδικασίες, εκείνοι θα επικεντρωθούν περισσότερο σε ασθενείς και κλινικές ομάδες για περαιτέρω εξατομίκευση και βελτίωση της φροντίδας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα της διάγνωσης και, σε αρκετές περιπτώσεις, την ακρίβεια. Το 2015, οι αλγόριθμοι ξεπέρασαν τους ανθρώπους στην οπτική αναγνώριση στο ImageNet Challenge Large Scale Visual Recognition Competition, παρουσιάζοντας βελτίωση από ένα ποσοστό σφάλματος 28% το 2010 σε 2,2% το 2017, έναντι ενός τυπικού ποσοστού ανθρώπινου σφάλματος περίπου 5%. Όλο και περισσότερες λύσεις που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη προέρχονται από χώρες μεσαίου επιπέδου καινοτομίας.
Η Brainscan, μια νεοσύστατη εταιρεία από την Πολωνία, χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των ερμηνειών των αξονικών τομογραφιών, ενσωματώνοντας εργαλεία για την ταξινόμηση, τον εντοπισμό και τη σύγκριση των αλλαγών της παθολογίας του εγκεφάλου στην ακτινολογική ροή εργασίας. Ένα άλλο επιτυχημένο παράδειγμα για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης είναι το ιταλικό EIT PatchAi – η πρώτη γνωστική πλατφόρμα για τη συλλογή και την προγνωστική ανάλυση δεδομένων που αναφέρθηκαν από ασθενείς σε κλινικές δοκιμές. Η πλατφόρμα ενσωματώνει  έναν εικονικό βοηθό με τεχνολογία AI που μιμείται ανθρώπινες συνομιλίες για να παρακινήσει τους ασθενείς και να αυξήσει τη συμμόρφωσή τους με το πρωτόκολλο. Στην Ουγγαρία, το InSimu έχει αναπτύξει μια λύση που επιτρέπει στους γιατρούς και τους φοιτητές ιατρικής να εξασκούνται σε εικονικούς ασθενείς, κάνοντας διαγνώσεις σε μια σχεδόν πραγματική κατάσταση, ενώ το Sineko, στοχεύει στην επανάσταση της διεθνούς τηλεακτινολογίας με το λογισμικό GRAID που μεταφράζει ακτινολογικές αναφορές. Στην Πορτογαλία, το iLof, ο νικητής του προγράμματος EIT Health Jumpstarter 2019 και του διαγωνισμού Wild Card της ίδιας χρονιάς, δημιούργησε μια βιβλιοθήκη οπτικών δακτυλικών αποτυπωμάτων που συνδυάζει τεχνολογίες νέφους,  φωτονική και Τεχνητή Νοημοσύνη, για να ανιχνεύσει ναρκωτικές ουσίες με μη επεμβατικό τρόπο. Στην Ελλάδα, η εταιρεία Advantis Medical Imaging η οποία είχε λάβει υποστήριξη από το πρόγραμμα Bridgehead του EIT Health, καθιστά την ιατρική απεικόνιση πιο προσιτή και  φιλική προς τον χρήστη, βασιζόμενη σε δεδομένα, συνδυάζοντάς την με την τεχνολογία νέφους. Αποστολή της εταιρείας είναι να αναπτύξει προηγμένες λύσεις λογισμικού στο cloud, οι οποίες θα βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της ανίχνευσης σοβαρών ασθενειών.
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της υγειονομικής περίθαλψης. Στο EKT, σε συνεργασία με το EIT Health, εργαζόμαστε συνεχώς για να βοηθήσουμε νέους ταλαντούχους επαγγελματίες και να υποστηρίξουμε τις αναδυόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτομίες στην υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων λύσεων που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Πιστεύουμε πραγματικά ότι η θεραπεία και η διάγνωση μπορούν να είναι πιο ακριβείς, αποτελεσματικές και άμεσες με τη βοήθεια της Τεχνητής ΝοημοσύνηςΠροκειμένου να είναι βιώσιμα τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, χρειάζεται να ενσωματώσουν τέτοιες καινοτομίες, όπως έκανε για παράδειγμα το Sheba Medical Center στο Ισραήλ, με την startup Αidoc» επισημαίνει ο Γιώργος Μέγας, συντονιστής του κόμβου του EIT Health για την  Ελλάδα στο ΕΚΤ.
Εκτός όμως από την αναβάθμιση που μπορεί να προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγεία, ως βασική ανάγκη αναγνωρίζεται επίσης η μεγαλύτερη συμμετοχή των επαγγελματιών της υγειονομικής περίθαλψης στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 44% των ερωτηθέντων, που επιλέχθηκαν για το ενδιαφέρον τους για την καινοτομία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και την Τεχνητή Νοημοσύνη, δεν είχαν εμπλακεί ποτέ στην ανάπτυξη μιας λύσης AI.
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τεράστιες δυνατότητες βελτίωσης της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας στα συστήματα υγείας και τα καθιστά πιο βιώσιμα και, το πιο σημαντικό, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία των ασθενών. Μπορεί να το πράξει με πολλούς τρόπους, από την παροχή προληπτικής περίθαλψης, έως το να επιτρέψει στους επαγγελματίες υγείας να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην άμεση περίθαλψη των ασθενών. Αυτή η κοινή έκθεση παρέχει καθοδήγηση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για να καθορίσουν το επίπεδο φιλοδοξίας τους για την Τεχνητή Νοημοσύνη και να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τη σωστή προσέγγιση για τον οργανισμό ή το σύστημα υγείας τους» δήλωσε η Dr Angela Spatharou, συνεργάτιδα της McKinsey & Company και εκ των συγγραφέων της έκθεσης.
Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με υπεύθυνους λήψης αποφάσεων τονίστηκε η επείγουσα ανάγκη για ανάπτυξη και κλιμάκωση της κατάρτισης, όπως και η πρόταση ότι τα εθνικά συστήματα υγείας πρέπει να συνεργάζονται με επαγγελματίες υγείας, ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς κλάδους, προκειμένου να υποστηρίζουν τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ιδίως εκείνους που δεν είναι αρκετά μεγάλοι. Τόνισαν επίσης, τη σημασία να διασφαλιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ηθική, διαφανής και αξιόπιστη. Η έκθεση συμπληρώθηκε από μακροοικονομικές αναλύσεις του μέλλοντος της εργασίας για τα ευρωπαϊκά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης από το έργο του McKinsey Global Institute (MGI).

Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ: https://eithealth.eu/our-impact/our-reports/

, ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts