Europe

ISPs αναφέρουν μυστηριώδη κύματα επιθέσεων DDoS

Περισσότεροι από δώδεκα πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν αναφέρει επιθέσεις DDoS που στοχεύουν την υποδομή DNS τους.

Ο κατάλογος των ISP που υπέστησαν επιθέσεις κατά την τελευταία εβδομάδα περιλαμβάνει το EDP του Βελγίου, τους Bouygues Télécom, FDN. K-net, SFR από Γαλλία και οι Ολλανδικοί πάροχοι Delta, FreedomNet , Online.nl, Signet και Tweak.nl .

Οι επιθέσεις διήρκεσαν περισσότερο από μια ημέρα και τελικά αντιμετωπίστηκαν, αλλά οι υπηρεσίες ISP έπεσαν ενώ το DDoS ήταν ενεργό.

Το NBIP , ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από Ολλανδικούς ISP για να καταπολεμήσει συλλογικά τις επιθέσεις DDoS και τις κυβερνητικές προσπάθειες τηλεφωνίας, παρείχε στο ZDNet πρόσθετες πληροφορίες για τα περιστατικά της προηγούμενης εβδομάδας.

"Πολλαπλές επιθέσεις είχαν ως στόχο τους δρομολογητές και την υποδομή DNS των ISP που βασίζονται στην Μπενελούξ", δήλωσε εκπρόσωπος. "Οι περισσότερες από τις [επιθέσεις] ήταν ενίσχυση DNS και επιθέσεις τύπου LDAP."

"Ορισμένες από τις επιθέσεις διάρκεσαν περισσότερο από 4 ώρες και έφτασαν στα 300Gbit / s σε όγκο", δήλωσε ο NBIB.

Οι επιθέσεις DDoS εναντίον ευρωπαϊκών ISP πραγματοποιήθηκαν ξεκινώντας από τις 28 Αυγούστου, μια ημέρα αφότου το ZDNet αποκάλυψε μια εγκληματική συμμορία που εμπλέκεται σε εκβιασμό DDoS εναντίον χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο , με θύματα όπως τα MoneyGram, YesBank India, Worldpay, PayPal, Braintree και Venmo.

Η ολλανδική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (NCSC) δημοσίευσε μια έκθεση που επιβεβαιώνει ότι οι ολλανδικοί ISP αποτέλεσαν αντικείμενο απόπειρων εκβιασμούμέσω DDoS, με τους επιτιθέμενους να απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά σε Bitcoin για να σταματήσουν.

Πηγή : ZDNet

About Freegr network

Από το Blogger.