freegr

ΔΕΙΤΕ την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 11 22H2 από σήμερα

 


Η έκδοση Windows 11 22H2 αναμένεται να διατεθεί επίσημα μέσα στους επόμενους μήνες και περιλαμβάνει μία σειρά από μεγάλες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των νέων φακέλων στο μενού «Έναρξη», ενημερωμένες χειρονομίες αφής καθώς και δυνατότητα «drag & drop» στις εφαρμογές που βρίσκονται στη γραμμή εργασιών.

image.png.e0a2f2653e4788612bb520e6968e3daa.pngΦάκελοι στο Start menu

Αν και μπορείτε να περιμένετε ωσότου η Microsoft κυκλοφορήσει επίσημα την ενημέρωση μέσω του Windows Update, μπορείτε να δοκιμάσετε την τελική έκδοση της, Build 22621, μέσω της δυνατότητας Windows Insider που παρέχεται στην ενότητα Windows Update των Windows 11. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Windows Insider και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει «Release Preview».

Η έκδοση Windows 11 22H2 περιλαμβάνει το νέο χαρακτηριστικό «spotlight wallpaper», που επιτρέπει στον χρήστη να εφαρμόσει μία σειρά από όμορφες ταπετσαρίες που αλλάζουν αυτόματα και που συνήθως βρίσκονται στην οθόνη κλειδώματος. Επίσης έρχεται με «Live Captions», ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό για άτομα με προβλήματα ακοής. Οι «ζωντανοί υπότιτλοι» μπορούν να δημιουργηθούν από οποιοδήποτε ηχητικό περιεχόμενο με τους υπότιτλους να απεικονίζονται σε ένα παράθυρο ή να στο άνω ή κάτω τμήμα της οθόνης. 

Η Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) έχει ανανεωθεί στα Windows 11 22H2 έχοντας πλέον βελτιωμένη διάταξη και σκοτεινή λειτουργία. Περιλαμβάνει επίσης μία νέα γραμμή εντολών (command bar) που ταιριάζει με το σκοτεινό θέμα μαζί με μία νέα «λειτουργία αποδοτικότητας» που επιτρέπει στον χρήστη να περιορίσει τις εφαρμογές που επιθυμεί από το να καταναλώνουν πόρους του συστήματος. Αν χρησιμοποιούσατε επίσης τα «Snap Layouts» στα Windows 11, η ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft σας επιτρέπει να σύρετε μία εφαρμογή στη κορυφή ενός παραθύρου και να αποκαλύψετε όλες τις διατάξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Η Microsoft έχει βελτιώσεις επίσης το χαρακτηριστικό «Focus» που τώρα περιλαμβάνει λειτουργία «Μην ενοχλείτε» (Do Not Disturb) για να βλέπετε μόνο τις πολύ σημαντικές ειδοποιήσεις. 

image.png.97811440bed362b9a3a84f76264c2850.png image.png.4ad04064686ae50f511968eb83a4378d.png

Οι περισσότεροι χρήστες των Windows 11 θα χαρούν να ακούσουν ότι η δυνατότητα «drag & drop» επιστρέφει στη γραμμή εργασιών, καθώς οι χρήστες μπορούν πλέον να σύρουν αρχεία σε ανοικτές εφαρμογές όπως το Photoshop. Οι νέοι φάκελοι στο μενού Έναρξη επιτρέπουν επίσης στους χρήστες να εξατομικεύσουν ακόμα περισσότερο τη διάταξη των εφαρμογών, να τις ομαδοποιήσουν κ.ά. Τα Windows 11 22H2 θα διατεθούν επίσημα αργότερα μέσα στο έτος, πιθανότατα το Σεπτέμβριο.  

About Freegr network

Από το Blogger.