freegr

NASA: Στέλνει αποστολή στο φεγγάρι για να ερευνήσει περίεργους σχηματισμούς

 


Ο Joel Kearns εκ μέρους της NASA δήλωσε πως οι μελέτες που θα εκπονηθούν θα ρίξουν φως σε σημαντικά ερωτήματα που έχουν σχέση με το φεγγάρι. Η μία από τις έρευνες θα επικεντρωθεί στις γεωλογικές διεργασίες των πρώιμων πλανητικών σωμάτων που διατηρούνται στη Σελήνη, διερευνώντας το ηφαιστειακό τοπίο του δορυφόρου. Η άλλη σχετίζεται με τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος χαμηλής βαρύτητας και ακτινοβολίας του φεγγαριού σε μια ουσία που θα μεταφερθεί στην επιφάνεια.

Η ΝASA στοχεύει να υπολογίσει τον αντίκτυπο της ακτινοβολίας του διαστήματος στους έμβιους οργανισμούς που βρίσκονται για μεγάλες χρονικές περιόδους πέρα ??από τη Χαμηλή Γήινη Τροχιά και να ελέγξει τις βιολογικές αποκρίσεις του εκκολαπτόμενου ζυμομύκητα Saccharomyces cerevisiae υπό αυτές τις συνθήκες

Οι σχηματισμοί, στους οποίους έχει δοθεί η ονομασία Gruithuisen έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα, η οποία προσπαθεί να ερμηνεύσει την ύπαρξή τους.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι θόλοι κατά πάσα πιθανότητα έχουν σχηματιστεί από ένα μάγμα πλούσιο σε πυρίτιο, που μοιάζει με τον γρανίτη. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι πως ανάλογοι σχηματισμοί χρειάζονται ωκεανούς και τεκτονικές πλάκες για να διαμορφωθούν στον δικό μας πλανήτη.

About Freegr network

Από το Blogger.