freegr

PCIe 7.0: Το νέο πρότυπο υπόσχεται super βελτιώσεις στην ταχύτητα

 


Έφτασε η ώρα να μάθουμε για την επόμενη γενιά του προτύπου PCIe, καθώς το PCI-SIG ανακοίνωσε επίσημα τις βασικές προδιαγραφές της έκδοσης PCIe 7.0  PCIe Gen7) στο πλαίσιο του συνεδρίου PCI-SIG Developers Conference 2022 όπου έγινε ο εορτασμός της 30ης επετείου του οργανισμού.

Το πρότυπο PCIe 7.0 θα φέρει διπλασιασμό του bandwidth για ακόμα πιο εντυπωσιακές ταχύτητες στις συμβατές συσκευές (όπως κάρτες γραφικών και SSDs), με τον οργανισμό να κάνει λόγο για 128Gbps ανά καναλι (128GT/s). Για παράδειγμα σε μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών με 16 διεπαφές PCIe το θεωρητικό όριο ταχύτητας από και προς την κάρτα θα είναι 512GB/s, ενώ για τους τυπικούς NVMe SSDs με 4 διεπαφες PCIe θα είναι 64GB/s.

Σε αυτήν την πρώτη παρουσίαση, ο οργανισμός ανέφερε επιγραμματικά ότι το PCIe 7.0 θα εκμεταλλευτεί την τεχνολογία ενίσχυσης σήματος PAM4, θα παρέχει τρομερά χαμηλό latency (καθυστέρηση), βελτιωμένη ενεργειακή συμπεριφορά και θα είναι συμβατό με όλες τις προηγούμενες γενιές του προτύπου. Επίσης, θα μπορέσει να βοηθήσει στην πρακτική υλοποίηση και εξέλιξη του 800 Gig Ethernet (800 GbE).

Οι τελικές προδιαγραφές του προτύπου PCIe 7.0 θα οριστικοποιηθούν το 2025, επομένως, έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να μάθουμε περισσότερα.

About Freegr network

Από το Blogger.