freegr

ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Metaverse - Τι αποκαλύπτουν εσωτερικά έγγραφα


Η  Horizon Worlds, η ναυαρχίδα της Meta για τους καταναλωτές, δεν ανταποκρίνεται στις εσωτερικές προσδοκίες απόδοσης, σύμφωνα με την Wall Street Journal, που εξέτασε εσωτερικά έγγραφα της εταιρeίας.

Η Meta αρχικά είχε στόχο να φτάσει τους 500.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες στην Horizon Worlds μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ο σημερινός αριθμός ε'ιναι μικρότερος από 200.000, σύμφωνα με την αναφορά.  Επιπλέον, τα έγγραφα δείχνουν ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν επέστρεψαν στην Horizon μετά τον πρώτο μήνα στην πλατφόρμα, ενώ ο αριθμός των χρηστών μειώνεται σταθερά από την άνοιξη, τονίζει η WSJ. 

 Η αναφορά  έρχεται την ώρα που η μετοχή της εταιρείας πέφτει, οι χρήστες είναι λιγότεροι και οι διαφημιστές μειώνουν τις δαπάνες. Οι μετοχές της Meta έχουν υποχωρήσει κατά 62% μέχρι στιγμής φέτος. 

Η Meta μετονομάστηκε από το Facebook πέρυσι, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της εταιρείας πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ ενδιαφέρεται ειδικότερα για την ανάπτυξη του Metaverseένας εικονικός κόσμος που επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται και να παίζουν μαζί.

Η Meta δημιούργησε το Horizon Worlds, το οποίο είναι ένα δίκτυο εικονικών χώρων, όπου οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους ως avatars. Τα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Horizon μέσω των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας Quest της Meta. 

Σε μια προσπάθεια να προκληθεί ενθουσιασμός γύρω από το Μetaverse, ο Ζάκερμπεργκ παρουσίασε το καινούργιο headset εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, με την ονομασία Meta Quest Pro. 

Η συσκευή κοστίζει 1.500 δολάρια και περιέχει νέες τεχνολογίες, όπως ένα προηγμένο κινητό τσιπ υπολογιστή Snapdragon.
Εκπρόσωπος της Meta είπε στη Wall Street Journal ότι η εταιρεία συνεχίζει να κάνει βελτιώσεις στο Μetaverse, το οποίο εξαρχής προοριζόταν να είναι ένα πολυετές έργο.

Η Meta είπε ότι θα κυκλοφορήσει μια διαδικτυακή έκδοση του Horizon για κινητές συσκευές και υπολογιστές φέτος, αλλά ο εκπρόσωπος δεν αποκάλυψε  την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες από CNBC

About Freegr network

Από το Blogger.