freegr

Ασφαλής Ταϊβάν σημαίνει ασφαλής παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα μικροτσιπ


 Η Γουάνγκ Μέι-Χούα, υπουργός Οικονομικών της Ταϊβάν, δήλωσε χθες στη διάρκεια επίσκεψης της στις ΗΠΑ ότι αν η Ταϊβάν 
παραμείνει ασφαλής, τότε και η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα για τεχνολογικά σημαντικούς ημιαγωγούς (τσιπ) θα παραμείνει επίσης ασφαλής.

Η Γουάνγκ έκανε τα σχόλια της σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο της Ουάσινγκτον για τις Στρατηγικές και Διεθνείς Σπουδές, καθώς η Κίνα κλιμακώνει την στρατιωτική πίεση προς την Ταϊβάν, η οποία παράγει την πλειονότητα των εξελιγμένων τεχνολογικά μικροεπεξεργαστών που χρησιμοποιούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η ίδια επισκέπτεται τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα αντιδρώντας σε αυτό που το γραφείο της χαρακτήρισε «ανησυχίες» σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού και γεωπολιτικά ζητήματα, αλλά και για να επισκεφτεί αμερικανικές τεχνολογικές εταιρίες, που είναι οι σημαντικότεροι πελάτες των εταιριών παραγωγής μικροεπεξεργαστών της Ταϊβάν.

Για περαιτέρω συνεργασία με ΗΠΑ ενδιαφέρεται η Ταϊβάν

Όπως είπε η υπουργός, η Ταϊβάν ενδιαφέρεται για περισσότερη συνεργασία μεταξύ της Ταϊβάν και των ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού θα γίνουν περισσότερο ανθεκτικές.

Η Γουάνγκ είπε ότι, με δεδομένο τον σημαντικό ρόλο της Ταϊβάν στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, η Κίνα θα επηρεαστεί επίσης στην περίπτωση μιας εμπλοκής της στην Ταϊβάν.

Η Γουάνγκ επικαλέστηκε τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν που δήλωσε ότι αν είναι να συμβεί κάτι στην Ταϊβάν, οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία θα είναι «καταστροφικές».

About Freegr network

Από το Blogger.