freegr

MediaTek και Bullitt ΘΈΛΟΥΝ πρώτο smartphone ανταλλαγής μηνυμάτων από δορυφόρο

 


Η Bullitt Group, η καινοτόμος βρετανική εταιρεία smartphone, συνεργάζεται με τον κορυφαίο προμηθευτή chipset παγκοσμίως, τη MediaTek, για να λανσάρει το πρώτο smartphone στον κόσμο που περιλαμβάνει τεχνολογία αμφίδρομης δορυφορικής ανταλλαγής μηνυμάτων. Το τηλέφωνο και η δορυφορική υπηρεσία OTT θα είναι εμπορικά διαθέσιμα το πρώτο τρίμηνο του 2023 και θα ενσωματώνουν μια δωρεάν δορυφορική λειτουργία SOS*.

Η Bullitt και η MediaTek συνεργάστηκαν τους τελευταίους 18 μήνες για να επιτρέψουν την απευθείας δορυφορική επικοινωνία στην επόμενη γενιά smartphone 5G που σχεδίασε η πρώτη. Η Bullitt είναι ο πρώτος κατασκευαστής που χρησιμοποίησε το chipset 3GPP NTN (Μη Επίγειο Δίκτυο) της MediaTek. Ιδιόκτητο λογισμικό και εξαρτήματα υπηρεσιών έχουν επίσης αναπτυχθεί παράλληλα για την παροχή της υπηρεσίας δορυφορικών μηνυμάτων OTT.

Το λογισμικό της συσκευής είναι «έξυπνο» και μεταβαίνει στη δορυφορική σύνδεση μόνο όταν δεν είναι διαθέσιμη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Η υπηρεσία ενσωματώνει τις υπάρχουσες επαφές του χρήστη για να παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία κατά τη χρήση της δορυφορικής σύνδεσης για την επικοινωνία με ένα τηλέφωνο σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ο χρόνος για να συνδεθείτε αρχικά στον δορυφόρο και να στείλετε ένα μήνυμα είναι περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Ο Richard Wharton, Co-founder στη Bullitt Group αναφέρει

Η Bullitt σχεδιάζει και κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα με άδειες επωνυμίας από την Cat (Caterpillar Inc) και τη Motorola. Πάνω από 13 χρόνια, έχουμε αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση των πελατών μας, οι οποίοι λόγω της φύσης του τρόπου ζωής ή της δουλειάς τους, βρίσκονται συχνά σε εξωτερικούς χώρους και πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια κάλυψης κινητής τηλεφωνίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων χάνουν το σήμα τους για δεκάδες δισεκατομμύρια ώρες κάθε χρόνο. Μόνο οι Αμερικανοί χάνουν την κάλυψη για περισσότερες από 22 δισεκατομμύρια ώρες ετησίως**. Η απώλεια σήματος είναι κάτι που όλοι έχουμε βιώσει κάποια στιγμή. Ανάλογα με την κατάσταση, αυτό μπορεί να σημαίνει ταλαιπωρία, άγχος, απώλεια παραγωγικότητας ή ακόμα και απώλεια ζωής». «Γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι η απάντηση ήταν στο δορυφόρο, αλλά μια «αόρατη» και απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε ένα smartphone δημιουργεί τεράστιες τεχνικές προκλήσεις. Η MediaTek και η Bullitt μοιράζονται ένα πρωτοποριακό πνεύμα και μια ιστορία καινοτομίας, επομένως τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, βρισκόμαστε από κοινού στην πρώτη γραμμή μιας νέας εποχής στις τηλεπικοινωνίες και τον πιο γρήγορο, απλούστερο τρόπο για τους συνεργάτες του καναλιού μας να προσφέρουν απόλυτη ηρεμία στους πελάτες τους

Ο JC Hsu, Corporate Vice President και General Manager των Wireless Communications Business Unit στη MediaTek πρόσθεσε: 

Αυτή η σχέση συνεχίζει τη μακρόχρονη ιστορία καινοτομίας και ηγετικής μας θέσης στη διαμόρφωση του προτύπου 3GPP NTN, το οποίο συνδυάζει συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας και δορυφόρου στην ίδια συσκευή. Εκτός από την πιο πρόσφατη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και τις πιο εξελιγμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας με τις οποίες εργαζόμαστε, η προσπάθεια για 3GPP NTN θα επιτρέπει στους κατασκευαστές συσκευών πρόσβαση στη δορυφορική συνδεσιμότητα. Είμαστε πολύ περήφανοι που δημιουργήσαμε την αμφίδρομη τεχνολογία δορυφορικών μηνυμάτων που χρησιμοποιείται σε αυτό το πρώτο τηλέφωνο που πρόκειται να διατεθεί εμπορικά και είμαστε οι πρωτοπόροι στη δημιουργία του οικοσυστήματος που βασίζεται στα πρότυπα 3GPP NTN για δορυφορική επικοινωνία

About Freegr network

Από το Blogger.