freegr

Εφευρέσεις από το μέλλον: Από τα ρομπότ μαχητές μέχρι τα βίντεο κλιπ με τα όνειρα μας

 


Σύμφωνα με τον ιδρυτή του τεχνολογικού γίγαντα Intuit και διευθυντή της ebay, Σκοτ Κουκ
, "Βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα λεπτά της πρώτης ημέρας της επανάστασης του Ίντερνετ". Εάν ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει δίκιο, τότε το μέλλον που έρχεται είναι -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την τεχνολογία- εντυπωσιακό. Η Τεχνητή Νοημοσύνη και όλες οι άλλες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας ήρθαν, ή έρχονται για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.


Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία έχει κάνει τη ζωή μας συναρπαστική, καθώς τα άλματα που κάνει είναι εντυπωσιακά. Και πως έχουμε να περιμένουμε πολλά περισσότερα. Σκεφτείτε το: Πόσο έχουν αλλάξει gadgets και features σε καθημερινά αντικείμενα τη ζωή μας, όπως τo Διαδίκτυο, τα smartphones και οι οθόνες αφής την τελευταία 20ετία; Και, τώρα, αναλογιστείτε πόσο διαφορετική θα είναι η καθημερινότητά μας σε 20 χρόνια από τώρα...

Από τον ύπνο μας, όπου το έξυπνο μαξιλάρι θα «διαβάζει» την ποιότητά του, ρυθμίζοντας τη μαλακότητα και το ύψος του, καθώς και τον αέρα που χρειαζόμαστε, στις πιο απλές κινήσεις, όπου τα έξυπνα παπούτσια θα διπλασιάζουν την ταχύτητα που βαδίζουμε, στην ασφάλειά μας, μέχρι στα πιο σύνθετα, όπως τον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, όλα αλλάζουν. Προσδεθείτε, για μια βόλτα στο αύριο.


Οι τεχνολογίες που είναι ήδη εδώ:


Το τζελ που σε μετατρέπει σε... Higlander
Σκεφτείτε να υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να μετατρέψει τον μέσο άνθρωπο σε... Highlander. Μιας και η... «Σουπερμαντολίνη» δοκιμάστηκε και είχε μάλλον αμφίβολα αποτελέσματα, στην έκθεση CES 2023 παρουσιάστηκε ένα υλικό που υπόσχεται ότι μετατρέπει τους ανθρώπους από εύθραυστους σε άθραυστους!
Το όνομά του είναι D30 και δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τζελ. Το συγκεκριμένο τζελ έχει σε ακραίο βαθμό αποτελεσματικότητα στην απορρόφηση των κραδασμών και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει ευαίσθητες περιοχές του ανθρώπινου σώματος από τραυματισμούς, από τα γόνατα ως το κεφάλι. Παρότι θα έχει και άλλες χρήσεις, όπως σε θήκες κινητών, οι υπεύθυνοι της εταιρείας που το παρουσίασαν στη CES, κάλυπταν τα χέρια τους με το τζελ και τα... σφυροκοπούσαν (με μικρά μεταλλικά σφυριά), προκαλώντας οποιονδήποτε να το δοκιμάσει. Κάποιοι το τόλμησαν, κανείς δεν έσπασε τα δάχτυλά του στο τεστ, άρα υποθέτουμε ότι λειτουργεί.


Το μαξιλάρι που φροντίζει να μη ροχαλίζεις
Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί ώστε να έχουν κάποιον στο προσκεφάλι τους όλη τη νύχτα. Εφεξής όμως, θα είναι. Το Nose Metal είναι ένα μαξιλάρι το οποίο, σε πρώτη φάση, υπόσχεται να σταματήσει το ενοχλητικό (για τους άλλους και για την υγεία μας) ροχαλητό. Το μαξιλάρι καταγράφει τις συνήθειες ύπνου και «ακούει» την αναπνοή και το ροχαλητό. Ανάλογα με τα δεδομένα που λαμβάνει, ρυθμίζει το ύψος του, ώστε να αυξήσει τη ροή του αέρα στη μύτη και το στόμα. Στην επόμενη γενιά του, το μαξιλάρι θα έχει και ρυθμιστή θερμοκρασίας.


Τα σανδάλια που... τρέχουν
Μια γαλλική εταιρεία παρουσίασε τα Rollkers. Πρόκειται για -αμφιβόλου ομορφιάς, παρότι είναι εμπνευσμένα από τα υποδήματα των αρχαίων Ελλήνων- σανδάλια, τα οποία έχουν ένα ενσωματωμένο μηχανικό σύστημα στους πάτους τους. Με αυτό το σύστημα, ο τυχερός που φορά τα παπούτσια, διπλασιάζει την ταχύτητά του, χωρίς να αλλάξει τον ρυθμό, ή τον τρόπο βαδίσματός του.
Η εταιρεία υπολογίζει ότι η ταχύτητα βαδίσματος με τα Rollkers φτάνει τα 11 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ο χρήστης μπορεί να ανέβει σκαλιά ή να τα χρησιμοποιήσει όπως οποιοδήποτε παπούτσι, παρότι η συσκευή... επιτάχυνσης δεν λειτουργεί σε επιφάνειες όπως η άμμος ή τα χαλιά.


Μυρωδιά στα βίντεο

Πόσες φορές έχει τύχει να παρακολουθείτε ένα βίντεο ή μια τηλεοπτική εκπομπή και αναρωτιέστε πώς να μυρίζει το φαγητό που μαγειρεύει ο σεφ; Η εταιρεία AromaJoin έχει την απάντηση, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται. Η συσκευή AromaPlayer υπόσχεται να προσθέτει και μυρωδιά στα βίντεο, με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης.
Το ντεζαβαντάζ είναι ότι αποφασίζει η ίδια η συσκευή τι άρωμα φορά μια παρουσιάστρια κάποιας εκπομπής, ή ο πρωταγωνιστής ενός σόου. Για παράδειγμα, αποφάσισε ότι ο πρωταγωνιστής του καρτούν ΠόκεμονΠίκατσου, μυρίζει λεμόνι.


Το μηχάνημα που σιδερώνει, διπλώνει και αρωματίζει τα ρούχα
Εάν υπάρχει μια δουλειά στο νοικοκυριό που είναι κάτι περισσότερο από... βαρετή, αυτή είναι το σιδέρωμα. Όχι πια! Η συσκευή΄Foldmate είναι ένα σύμπλεγμα από ρομποτικούς βραχίονες που κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Στις 20 κρεμάστρες του, τοποθετείτε τα ρούχα σας. Όταν δοθεί η εντολή εκκίνησης, η συσκευή σιδερώνει με ατμό, με ρυθμό 20 δευτερολέπτων για κάθε ρούχο. Αφού τα σιδερώσει και τα ψεκάσει με αρωματικό, περνά στη διαδικασία του διπλώματος. Ξοδεύοντας 10 δευτερόλεπτα ανά ρούχο, τα παραδίδει φρέσκα- φρέσκα και διπλωμένα για να μπουν στη ντουλάπα. Η εταιρεία υπόσχεται ότι μέσω του application της, θα παρέχει περισσότερα προγράμματα για σιδέρωμα και δίπλωμα. Γι' αυτούς, για παράδειγμα, στους οποίους αρέσουν οι πιέτες...


Το drone που σε κάνει... πουλί
Παραδεχτείτε το: Σε κάποια στιγμή της ζωής σας, σίγουρα ονειρευτήκατε να μπορείτε να πετάξετε, να γευτείτε την εμπειρία της πτήσης όπως ένα ελεύθερο πουλί. Αυτό πλέον, μπορείτε να το κάνετε, έστω και στο... περίπου. Η εξειδικευμένη στα drones εταιρεία DJI παρουσίασε το Avata. Πρόκειται για ένα drone με ενσωματωμένες κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, που συνδέονται με ένα headset 3D. Με αυτά, καθώς και με ένα σύγχρονο joystick, ο χρήστης μπορεί να πετά το drone και να βλέπει μέσα από τα "μάτια" του, σαν να πετά ο ίδιος. Υπάρχουν μάλιστα επιλογές ως προς το πού μπορεί να κοιτάζει.


Ο... τούρμπο φούρνος
Το απόλυτο gadget για τους κοιλιόδουλους που δεν μπορούν να περιμένουν το μαγείρεμα του φαγητού είναι ο "έξυπνος φούρνος" της Brava. O φούρνος αυτός, χρειάζεται μόνο δευτερόλεπτα για να προθερμανθεί και μπορεί να ψήσει ένα φαγητό στον χρόνο που ένας συμβατικός φούρνος χρειάζεται για την προθέρμανση. Έχει επίσης το αβαντάζ ότι μπορεί να ψήσει πολλά φαγητά στον ίδιο χώρο και χρόνο, ακόμα και αν αυτά μαγειρεύονται σε εντελώς διαφορετικές θερμοκρασίες.


Η Οδοντόβουρτσα που τα κάνει όλα
Η  υπόσχεται ότι ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πλένουμε τα δόντια μας. Ουσιαστικά είναι μια βούρτσα-μασελάκι, την οποία απλά τοποθετούμε στο στόμα μας και την αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το διάστημα η οδοντόβουρτσα καθαρίζει όλα τα δόντια, σκοτώνει όλα τα βλαβερά μικρόβια, κάνει μασάζ στα ούλα και λεύκανση με υπεριώδες φως. Η εταιρεία επικαλείται έρευνα, βάσει της οποίας η νέας γενιάς οδοντόβουρτσα καθαρίζει κατά 100% καλύτερα από μια συμβατική...


Οικιακός απινιδωτής
Με τα καρδιακά επεισόδια να αποτελούν τη δεύτερη αιτία θανάτου στον πλανήτη, η γαλλική συσκευή LifeAZ υπόσχεται να σώσει ζωές. Για την ακρίβεια, υπερηφανεύεται ότι έχει ήδη σώσει 17 ανθρώπους από βέβαιο θάνατο. Είναι μια ακίνδυνη και πολύ απλή στη χρήση συσκευή, η οποία κάνει ό,τι και ο απινιδωτής που έχουν στη διάθεσή τους τα σωστικά συνεργεία.
Η διαφορά είναι ότι το LifeAZ προορίζεται να χρησιμοποιείται από καθημερινούς ανθρώπους, στο σπίτι, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, σε περίπτωση καρδιακής προσβολής ή ανακοπής. Περίπου 10.000 Ευρωπαίοι που έχουν προμηθευτεί ήδη τη συσκευή, θεωρούν ότι όντως μπορεί να σώσει τη ζωή του αγαπημένου τους.


Η τουαλέτα.. ενημερώνει τον γιατρό
Στο περίπτερο της εταιρείας Withings, στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, το προσωπικό ζητούσε από τους επισκέπτες να... ουρήσουν στις τουαλέτες της. Εκεί ήταν τοποθετημένη η επαναστατική, είναι η αλήθεια, συσκευή Uscan. Με μέγεθος και εμφάνιση ενός απλού αποσμητικού τουαλέτας, η συσκευή έχει πολλά να προσφέρει. Συλλέγει μικρό δείγμα σωματικών υγρών και σε 60 δευτερόλεπτα στέλνει πλήρη αναφορά στο κινητό του χρήστη.

Δεν κάνει "απλά" εξέταση ούρων, από την οποία μπορεί να εντοπιστεί πρόβλημα υγείας, αλλά και «επιβλέπει» την ενυδάτωση του οργανισμού, τα επίπεδα των βιταμινών, τον μεταβολισμό, τη διατροφή, τη γονιμότητα και τον κύκλο για τις γυναίκες. Προτείνει, βάσει των αποτελεσμάτων, προσωποποιημένες συνταγές για καλύτερη διατροφή και προγράμματα άσκησης, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων που κάνει το μηχάνημα μπορούν να σταλούν στον γιατρό.


Το κινητό ανοίγει την πόρτα

Η Ultion Smart lock είναι μια "έξυπνη" κλειδαριά, στην οποία δε μπαίνει κλειδί. Ο χρήστης τη χειρίζεται μέσω του κινητού του με το οποίο κλειδώνει και ξεκλειδώνει. Αυτό, θα πει κανείς, δεν είναι ιδιαίτερα επαναστατικό. Αυτό που είναι επαναστατικό, είναι η ασφάλεια που προσφέρει. Η κλειδαριά 200.000 περισσότερους συνδυασμούς από τα χρηματοκιβώτια των τραπεζών και διαθέτει "engagement mode". Όταν δηλαδή αντιλαμβάνεται διάρρηξη, κλειδώνει ερμητικά, δίνει εντολή και στις υπόλοιπες πόρτες να κάνουν το ίδιο και ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο κινητό του.
Εκτός αυτού, λειτουργεί ως... πορτιέρης, καθώς αναγνωρίζει πότε είναι κοντά το κινητό του ιδιοκτήτη και ξεκλειδώνει για να μπει, ενώ μπορεί να λάβει εντολή να ανοίξει από μακριά.


To drone- φύλακας
Πόσες φορές φεύγετε από το σπίτι και εύχεστε να είχατε κάποιον να το προσέχει, όπως και το κατοικίδιό σας; Το Ring Home Drone, μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι ένα αυτόνομο drone μικρού μεγέθους, το οποίο "περιπολεί" το σπίτι με προκαθορισμένα ή on demand δρομολόγια. Στέλνει εικόνα και αναφορά στο κινητό του ιδιοκτήτη και, φυσικά, ειδοποιεί τον ίδιο και τις Αρχές, σε περίπτωση που "δει" διαρρήκτη στο σπίτι.


Αντιαλλεργικό κολλάρο
Οι άνθρωποι που βασανίζονται από αλλεργίες, μόνο, μπορούν να εκτιμήσουν αυτό το επαναστατικό προϊόν. Το Respiray είναι ένα -όχι και τόσο διακριτικό- κολλάρο το οποίο "διαβάζει" τις αλλεργιογόνες ουσίες στον αέρα και αναλαμβάνει να φυσήξει φρέσκο, καθαρό αέρα στο πρόσωπο αυτού που το φοράει, δημιουργώντας ένα είδος "ασπίδας" στο στόμα, τη μύτη και τα μάτια του. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί κανείς ακόμα και να περάσει μέσα από αμμοθύελλα. Ή να γλιτώσει από τις αλλεργίες.


Οι τεχνολογίες που έρχονται στο άμεσο μέλλον


Τα όνειρά μας σε βίντεο
Μπορεί να έχει μικρή σημασία, μπορεί να έχει και τεράστια. Επιστημονικές ομάδες στην Ιαπωνία, μελετούν επί σειρά ετών τα όνειρα που βλέπουμε όταν κοιμόμαστε και βρίσκονται πολύ κοντά στο να συνδυάσουν τις νευροεπιστήμες με αυτή των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και θεωρούν ότι σύντομα, θα καταφέρουν να μετατρέπουν τα όνειρα που βλέπουμε όταν κοιμόμαστε σε βίντεο.
Ο νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κυότο, Γιουκιγάσου Καμιτάνι, είναι αισιόδοξος: "Πιστεύω", λέει, "οτι τουλάχιστον μερικές οπτικές γωνιές των ονείρων μας μπορούν να αποτυπωθούν στη μορφή ταινίας, σε χαμηλή ανάλυση και για μικρό χρόνο". Θα έρθει κάποια στιγμή που θα ξυπνάμε και θα κοιτάμε στο κινητό μας τι ονειρευτήκαμε. Εκτός, αν είδαμε εφιάλτη.


Τα Meta-γυαλιά θα διαβάζουν την σκέψη
Θεωρείται βέβαιο ότι σε μερικά χρόνια ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε θα αλλάξει. Από τα κοινωνικά δίκτυα, θα μεταφερθούμε στο Metaverse, ένα εικονικό σύμπαν στο οποίο θα έχουμε μια παράλληλη (ή όχι) ζωή, όπως γινόταν στο Matrix, αλλά κατ' επιλογή μας. Ήδη, δεκάδες εταιρείες παρουσιάζουν headsets Εικονικής Πραγματικότητας (VR) ή Επαυξημένης Πραγματικότητας τα οποία αποτελούν τα μέσα μετάβασης σε αυτό τον κόσμο. Οι γραφικές απεικονίσεις που προσφέρουν πλέον τα headsets, κάνουν τους χρήστες να μη μπορούν να ξεχωρίσουν -οπτικά- την εικονική πραγματικότητα από την... αληθινή.
Ως το 2030, οι περισσότερες VR οθόνες θα έχουν ανάλυση 8k, δηλαδή 4 φορές περισσότερα πίξελ από τις οθόνες 4Κ που είναι οι κορυφαίες σήμερα. Την ίδια εποχή, τα περισσότερα VR headsets θα διαθέτουν την επιλογή καταγραφής των ηλεκτρικών σημάτων του εγκεφάλου και άρα των σκέψεων του χρήστη.


Η Τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει... φίλος και ψυχολόγος μας
Αν το chatGPT έχει προκαλέσει την έκπληξη της ανθρωπότητας με τις δυνατότητές του, τα επόμενα χρόνια τα άλματα της Τεχνητής Νοημοσύνης θα μας αφήσουν άφωνους. Με τη βοήθεια της εξέλιξης της υπολογιστικής ικανότητας των Η/Υ (με την εμφάνιση και του quantum internet και computing), την αναγνώριση φωνής και προσώπου, το deep machine learning και άλλες τεχνολογίες, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φτάσει στο σημείο να περάσει με επιτυχία το Turing Test. Σε αυτό το τεστ, ένας άνθρωπος συζητά με ένα μηχάνημα και του θέτει ερωτήματα. Εάν το μηχάνημα πείσει τον άνθρωπο ότι συνομιλεί με συνάνθρωπό του, τότε έχει περάσει το τεστ.
Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα έχουμε ΑΙ βοηθούς που θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με διάλογο και να επιλύουν προβλήματα στην πραγματικότητα καθώς και στο εικονικό σύμπαν που δημιουργείται.


Τεχνητά εμφυτεύματα ανθρώπινων οργάνων
Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει την καλή και την κακή πλευρά για την ανθρωπότητα. Η καλή είναι ότι σύντομα θα είναι δυνατό να εκτυπώνονται ανθρώπινα όργανα. Ναι, καλά διαβάσατε. Με την τεχνολογία 3D printing, θα εκτυπώνονται τα ανθρώπινα όργανα και θα γίνονται μεταμοσχεύσεις χωρίς την αγωνία της αναμονής. Επιπλέον, ήδη έχουν δοκιμαστεί τα πρώτα βιονικά μάτια, που μεταμοσχεύθηκαν το 2021 με επιτυχία σε τυφλό 78χρονο στο Ισραήλ. Ο 78χρονος είδε για πρώτη φορά την οικογένειά του, καθώς το εμφύτευμα συγχωνεύθηκε με τον ανθρώπινο ιστό.

Ως το 2030, θα είναι δυνατή η αντικατάσταση και αποκατάσταση μικρών περιοχών του ανθρωπίνου εγκεφάλου με τεχνητά εμφυτεύματα τα οποία θα διορθώνουν τις ζημιές από το Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικά ή τραυματισμούς. Αυτή η συσκευή, η οποία μιμείται τα ηλεκτροχημικά σήματα του εγκεφάλου, θα μπορεί να επαναφέρει χαμένες μνήμες.

Υπάρχει όμως και η αμφισβητούμενη, αν όχι κακή, πλευρά. Ήδη, ο Ίλον Μασκ προμοτάρει το "τσιπάρισμα" του ανθρωπίνου εγκεφάλου. Στον επιστημονικό και μη κόσμο, έχουν αρχίσει οι συζητήσεις σχετικά με τα cyborgs. Ανθρώπους δηλαδή που θα αντικαθιστούν μέρη του σώματός τους και του εγκεφάλου τους με ηλεκτρονικά εμφυτεύματα, ώστε να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους σε όλα τα επίπεδα. Πόσο ηθικό είναι όμως να υπάρχουν άνθρωποι συνδεδεμένοι εγκεφαλικά με το Ίντερνετ;


Τούβλα - μπαταρίες
Η λέξη "τούβλο" θα αποκτήσει άλλη έννοια. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον βρήκαν τρόπο να εξελίξουν ένα τούβλο ώστε να αποθηκεύει ενέργεια. Η τεχνολογία είναι ακόμα πολύ πρώιμη, όμως σκεφτείτε το. Εάν ένα σπίτι είναι φτιαγμένο από μπαταρίες, θα μπορεί να έχει άπειρη ενέργεια, επ' άπειρον.



Τα έξυπνα ρούχα θα μετρούν τους σφυγμούς
Στα χρόνια που έρχονται, τα ρούχα που φοράμε θα αλλάξουν δραματικά. Υπό εξέλιξη βρίσκονται υφάσματα στα οποία είναι αδύνατο να αντισταθεί κανείς. Πρώτα- πρώτα, έχει εξελιχθεί ύφασμα το οποίο χρειάζεται σπάνια ως ποτέ πλύσιμο. Κι αυτό γιατί αυτοκαθαρίζεται και αποβάλλει τις άσχημες οσμές και αυτο-αρωματίζεται.
Σε ένα ακόμα πιο εξελιγμένο επίπεδο, η εταιρία Kymira εξελίσσει ένα έξυπνο T-shirt. Το ρούχο έχει ένα ECG τυπωμένο στο ύφασμα και μπορεί να μετρά με ακρίβεια τους χτύπους της καρδιάς και να ανεβάζει δεδομένα σε cloud μέσω Bluetooth. Στο σχετικό app αναλύονται τα δεδομένα ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ανωμαλίες που έχουν σχέση με την καρδιά.


Smartwatches που φορτίζουν από ιδρώτα
Στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης δημιούργησαν ένα νέο τύπο smartwatch που αποθηκεύει ενέργεια χρησιμοποιώντας τον ιδρώτα αυτού που το φοράει. Το ρολόι αντικαθιστά τους ηλεκτρολύτες των συμβατικών μπαταριών και φορτίζει συλλέγοντας 20 μικρολίτρα ιδρώτα που συλλέγει μέσω πανιού που διαθέτει. Όσο ιδρώνεις, έχεις μπαταρία!


Σωστικά συνεργεία και στρατιώτες-μαχητές από ρομπότ 
Αυτά που θα δούμε τα επόμενα χρόνια στη ρομποτική ξεπερνούν και το πιο ακραίο σενάριο ταινίας sci-fi. Από πολύ απλά, ως πολύ σύνθετα. Ο Ballie, είναι μια μικρή σφαίρα που έχει αναπτύξει η Samsung και έχει ως δουλειά να... κυλάει στο σπίτι και να αλληλεπιδρά, ελέγχει και συντονίζει όλες τις συσκευές του σπιτιού. Σκούπες που σκουπίζουν και σφουγγαρίζουν, ρομπότ που μαγειρεύουν με συνταγές που κατεβάζουν από το δίκτυο και άλλες οικιακές εργασίες, είναι τα απλά.

Τα σύνθετα, τα κάνουν τα ρομπότ της Boston Dynamics. Ο Atlas, δεν είναι μόνο ικανός να σηκώνει τεράστια βάρη, αλλά και να κάνει τις πλέον σύνθετες εργασίες, όπως... παρκούρ. Αυτό σημαίνει ότι τα ρομπότ θα μπορούν να συνδράμουν το έργο των σωστικών συνεργείων αλλά και των στρατιωτών στις μάχςς.


Και... ζόμπι!
Η τεχνολογία φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τη διάσημη "Νύχτα των ζωντανών- νεκρών". Όχι τόσο επειδή επιστήμονες θεωρούν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να σκανάρουν και να αντιγράψουν με λεπτομέρεια έναν ανθρώπινο εγκέφαλο, τοποθετώντας τα δεδομένα σε νέο σώμα.
Το πιο τρομακτικό ωστόσο, είναι τα πουλιά- ζόμπι. Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει τα πρώτα drones, μεταμοσχεύοντας μηχανήματα και κάμερες στα σώματα βαλσαμωμένων πουλιών.

About Freegr network

Από το Blogger.