carPC

Το ChatGPT μπαίνει στα αυτοκίνητα και λύνει κάθε απορία


 Με όπλο του την τεχνητή νοημοσύνη, το chatbot θα αναπτύσσει διάλογο με τον οδηγό και θα του λύνει κάθε απορία.

Την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές φέρνει το ChatGPT, το οποίο έχει εισβάλει στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πρόκειται για ένα chatbot, το οποίο τροφοδοτείται από έναν μεγάλο αριθμό δεδομένων και υπολογιστικών τεχνικών που το καθιστούν ικανό -μεταξύ άλλων- να δίνει λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήματα που του θέτουν οι χρήστες, αλλά και να συμμετέχει σε διάλογο, επεξηγώντας μέρος των απαντήσεων σε περίπτωση του καταχωρηθούν επιπλέον ερωτήσεις.

chatgpt

Το ChatGPT έχει αρχίσει να επηρεάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως είναι η εκπαίδευση. Επί παραδείγματι, όλο και περισσότεροι δάσκαλοι λένε ότι το χρησιμοποιούν για τον προγραμματισμό των μαθημάτων, για άντληση δημιουργικών ιδεών και για βασικές γνώσεις στα μαθήματα που διδάσκουν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τελευταίες εξελίξεις, αυτή πρωτοποριακή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης δεν θα αργήσει να διεισδύσει και στα αυτοκίνητα που οδηγούμε.

Σήμερα, τα αυτοκίνητα ενωματώνουν λειτουργίες «έξυπνων βοηθών», που εκτελούν ενέργειες μέσω φωνητικών εντολών. Το «μεγαλείο» του ChatGPT, το οποίο έχει καταπλήξει τον μισό κόσμο, έγκειται στο γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του σε μια φυσική γλώσσα, και η πλατφόρμα με τη σειρά της είναι ικανή όχι μόνο να δίνει απαντήσεις, αλλά, επίσης, να αμφισβητεί, να απορρίπτει ακατάλληλες ερωτήσεις και να παραδέχεται τα λάθη της.

τεχνολογία αυτοκινήτων

Παράλληλα, χάρη στη μηχανική εκμάθηση, το ChatGPT μπορεί και εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις του και βελτιώνεται μόνο του -δηλαδή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Στο ChatGPT στρέφεται η General Motors, η οποία εδώ και δύο χρόνια συνεργάζεται με τη Microsoft που έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην OpenAI που ανεπτυξε το συγκεκριμένο επαναστατικό chatbot.

Ειδικότερα, τα μοντέλα γλώσσας πίσω από το ChatGPT της OpenAI φαίνεται πως θα τροφοδοτήσουν ψηφιακούς βοηθούς που θα «απαντώνται» στα οχήματα της GM.

Το chatbot για οδηγούς θα τρέχει στην υπηρεσία νέφους Azure της Microsoft και θα έχει τεράστια γνώση όσον αφορά τον κόσμο της αυτοκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να αναπτύξει διάλογο με τον οδηγό και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τις λειτουργίες του οχήματος.

Για παράδειγμα θα μπορεί να επεξηγεί τι σημαίνει μια ένδειξη (προειδοποιητική λυχνία) στο καντράν, ή και να ενημερώνει τον οδηγό για το πώς μπορεί να αλλάξει λάστιχα, μέσω ενός βίντεο στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου.

About Freegr network

Από το Blogger.