ειδήσεις

Πώς το σενάριο του «Εξολοθρευτή» τρομάζει: Τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρηνική καταστροφή


Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από την κυκλοφορία της εμβληματικής ταινίας με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ Τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να προκαλέσουν έναν «καταστροφικό
» πυρηνικό πόλεμο σε αυτόν τον αιώνα, φοβούνται οι ειδικοί. Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας «Εξολοθρευτής», στην οποία ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ανέλαβε τον ρόλο ενός cyborg δολοφόνου που στάλθηκε για να σώσει την ανθρωπότητα από τα ρομπότ δολοφόνους που ελέγχονται από έναν υπολογιστή (Skynet) με «αυτογνωσία». 
 Φαίνεται όμως ότι το εμβληματικό franchise επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να είναι πολύ πιο κοντά σε μια φουτουριστική πραγματικότητα από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε, με τους ειδικούς να προβλέπουν τώρα ότι τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης έχουν τη δυνατότητα να πυροδοτήσουν έναν καταστροφικό πόλεμο. 
 Σε μια μελέτη που υπογραμμίζεται από την έκθεση 2023 Artificial Intelligence Index Report του Πανεπιστημίου Standford, πάνω από το ένα τρίτο των τεχνολογικών wizzes που ειδικεύονται στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) δήλωσαν ότι «οι αποφάσεις της AI θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστροφή πυρηνικού επιπέδου». Προσθέτοντας στις ανησυχίες γύρω από τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης, η έκθεση διαπίστωσε ότι η κακή χρήση της αυξάνεται ραγδαία, με τον αριθμό των περιστατικών και των αντιπαραθέσεων σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη να αυξάνεται 26 φορές από το 2012.

About Freegr network

Από το Blogger.