freegr

Google Chrome: Διορθώνει ένα από τα πιο εκνευριστικά λάθη των χρηστών


Ένα από τα πιο εκνευριστικά λάθη των χρηστών πρόκειται να διορθώνει από μόνος του ο Google Chrome χάρη στο νεότερο update που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ήδη σε Windows και Mac. 
 Πόσες φορές έχετε δακτυλογραφήσει μια διεύθυνση στη μπάρα πλοήγησης και ήταν λάθος με αποτέλεσμα να καταλήξετε κάπου δεν το θέλατε; Πόσες φορές έχετε κάνει τέτοιο ορθογραφικό που σας έβγαλε σε μια κλωνοποιημένη ιστοσελίδα αντί για την αυθεντική που θέλατε να μπείτε; Όλα αυτά είναι λάθη από την πλευρά του χρήστη, αλλά ο browser της Google θα μπορεί πλέον να διορθώνει. 
 Έτσι από σήμερα ο Chrome θα ελέγχει για ορθογραφικά στο πλαίσιο του URL και θα προτείνει την ιστοσελίδα που πραγματικά θέλετε να γράψετε και να σας αποτρέψει από το να πάτε σε κάποια ανεπιθύμητη -και πιθανότατα κακόβουλη- ιστοσελίδα. Θα μπορεί δηλαδή να διορθώνει αυτό που γράψατε και να προτείνει έξυπνα το URL που θέλετε να πάτε, βάσει κιόλας του ιστορικού πλοήγησης. Πρόκειται για ένα από τα πολλά νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που προσθέτει η Google με το νέο update του Chrome και απευθύνονται επίσης σε άτομα με δυσλεξία, που μαθαίνουν κάποια ξένη γλώσσα ή απλώς τείνουν να κάνουν typos. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναμένεται να έρθει και στους mobile χρήστες του Chrome σε Android και iOS μέσα στους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε η Google.

About Freegr network

Από το Blogger.