apple

Κοινος φορτιστης για ολα τα κινητα το 2010

TO 2010 θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά κινητά με κοινό φορτιστή, ανεξάρτητα από την εταιρία κατασκευής, όπως ανακοίνωσε ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την συμφωνία υπέγραψαν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες κινητών τηλεφώνων, και αναλυτικότερα οι: Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, Texas Instruments.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα επιχειρήσεων και βιομηχανικής πολιτικής, κ. Günter Verheugen εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι
[Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές] θα μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα παντού από τον νέο κοινό φορτιστή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα υπάρχουν λιγότερα ηλεκτρονικά σκουπίδια, αφού ο κόσμος δεν θα χρειάζεται πια να πετάει τους φορτιστές του όταν αγοράζει καινούργιο κινητό,” ανέφερε η ανακοίνωση.
Τα μελλοντικά κινητά θα έχουν ένα βύσμα Micro-USB με τα οποία θα συνδέονται οι φορτιστές. Είναι προφανές πως, ο κοινός φορτιστής, θα μας διευκολύνει τη ζωή. Αξίζςει να σημειώσουμε επίσης πως θα βελτιώσει (έστω και ελάχιστα) την ποιότητα ζωής, καθώς δεν θα καταλήγουν οι παλιοί φορτιστές στα σκουπίδια μολύνοντας το περιβάλλον.

About Freegr network

Από το Blogger.