1TB

O Πρωτος 2.5” δισκος χωρητικοτητας 1ΤΒ!

Η Western Digital (WD), εξελίχθηκε άμεσα στο χώρο της κατασκευής συστημάτων με εξειδίκευση στη κατηγορία προϊόντων storage από το 1970, έχοντας χάσει στο παρελθόν μια μάχη για την κυκλοφορία του πρώτου 3.5” δίσκου χωρητικότητας 1ΤΒ για desktop από τη Hitachi και ενώ στη συνέχεια κέρδισε την επόμενη μάχη των 2ΤΒ, σήμερα 27/07 με ένα press release δηλώνει την διάθεση νέου δίσκου SATA II χωρητικότητας 1TB και μεγέθους 2.5” για φορητούς υπολογιστές και άλλες mobile συσκευές.
Ουσιαστικά δεν είναι ο πρώτος “μικρός δίσκος” με αυτή τη χωρητικότητα αφού εδώ έχει προηγηθεί η PureSilicon με την διαφορά ότι ο δίσκος της αν και είναι χωρητικότητας 1TB είναι τεχνολογίας SSD! Νωρίτερα κάπου στα τέλη του 2008 είχαν ακουστεί φήμες μέσα από διάφορες πηγές, ότι οι πρώτοι δίσκοι χωρητικότητας 1TB 2.5 ιντσών θα έμπαιναν στα ράφια των καταστημάτων μέσα στο 2010.
Η ειδηση αλλά και η εξεόξη της τεχνολογίας δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο δεδομένου ότι μετά τα μέσα του 2009 ο νέος Scorpio Blue της WD βρίσκεται διαθέσιμος στους καταναλωτές σε δυο εκδόσεις: μια αυτή του 1TB που ανέρχεται στην τιμή των $249,99 και την άλλη στα 750GB με τιμή $189,99. Ο Scorpio Blue ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίας της εταιρείας (WhisperDrive, ShockGuard, SecurePark Intelliseek) παρέχοντας στους χρήστες υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

About Freegr network

Από το Blogger.