τεχνολογία

Γεωγραφικό Σύστημα Ευρυζωνικότητας

Το θέμα ADSL και ταχύτητες είναι ένα θέμα για το οποίο πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς και άλλα τόσα και περισσότερα ίσως να έχετε ακούσει.. Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση μιας γραμμής ADSL. Η απόσταση από το DSLAM, η ποιότητα του χαλκού, ο θόρυβος της γραμμής είναι μερικοί από τους πιο βασικούς.
Ποιες όμως είναι οι ενδεικτικές ταχύτητες για τη γραμμή σας, πόσο κοντά σας είναι το πλησιέστερο DSLAM, με πόσα Μbps κανονικά θα έπρεπε να... τρέχετε; Η ΕΕΤΤ, παρέχει μέσω του Γεωγραφικού Συστήματος Ευρυζωνικότητας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγξουν τις ενδεικτικές ταχύτητες της σύνδεσης τους.
Οι ταχύτητες αυτές υπολογίζονται βάσει του οδικού δικτύου, με την παραδοχή ότι τα καλώδια του χαλκού ακολουθούν το οδικό δίκτυο, και είναι ενδεικτικές, εφόσον οι αποστάσεις είναι προσεγγιστικές. Οι ταχύτητες επίσης εξαρτώνται και από άλλους σημαντικούς παράγοντες (π.χ. ποιότητα καλωδίωσης). Με δεδομένες τις αυξημένες δυνατότητες επιλογών που έχουν σήμερα οι καταναλωτές, δηλαδή να είναι σε θέση να επιλέγουν προηγμένες Ευρυζωνικές Υπηρεσίες (IPTV, Triple Play), το Γεωγραφικό Σύστημα Ευρυζωνικότητας εμφανίζει τις ζώνες για τις οποίες η αναμενόμενη ποιότητα θα είναι ικανοποιητική για τις υπηρεσίες αυτές.
Ας δούμε όπως πως λειτουργεί η υπηρεσία..
Μπορείτε να αναζητήσετε και να εντοπίσετε ένα σημείο ενδιαφέροντος στον διαδραστικό χάρτη του Γεωγραφικού Συστήματος Ευρυζωνικότητας εισάγοντας τη διεύθυνση που επιθυμείτε στο σχετικό πεδίο. Μετά τον εντοπισμό του σημείου, εμφανίζονται οι πληροφορίες που αφορούν το σημείο αυτό.
Οι χάρτες Ευρυζωνικών Υπηρεσιών ενεργοποιούνται με το πλήκτρο Χάρτες. Υπάρχουν οι επιλογές:
•Ευρυζωνικός Χάρτης Ελλάδας•Χαρτης Ταχυτήτων: ADSL IP-TV
Ο Ευρυζωνικός χάρτης Ελλάδας δίνει μια γενική εικόνα των περιοχών στις οποίες παρέχεται Ευρυζωνική κάλυψη. Οι περιοχές αυτές απεικονίζονται με γκρι-μπλε χρώμα. Χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες προσέγγισης, απομάκρυνσης και μετακίνησης μπορούμε να περιηγηθούμε στο χάρτη και να μεταβούμε στην περιοχή που μας ενδιαφέρει. Ο Ευρυζωνικός χάρτης Ελλάδας εμφανίζει πληροφορίες σε κλίμακα έως και 1:160.000.
Ο χάρτης ταχυτήτων ADSL και IP-TV, απεικονίζει με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια τις περιοχές που καλύπτονται από ευρυζωνικές υπηρεσίες. Η διαθέσιμη ανάλυση χαρτογραφικών πληροφοριών φθάνει στο επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη υπηρεσία περιλαμβάνει ξεχωριστό section με links που σας οδηγούν κατευθείαν στις ιστοσελίδες των παρόχων, καθώς επίσης και πληροφορίες Wi-Fi όπου μετά την σχετική αναζήτηση εμφανίζεται λίστα με τα καταχωρημένα WiFi hotspots, ανά κατηγορία σχετικά αν υπάρχει χρέωση ή όχι και ανάλογα μπορούμε να κάνουμε την επιλογή που επιθυμούμε. Τα WiFi hotspots που έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων, εμφανίζονται στο χάρτη ταξινομημένα ανάλογα με την απόστασή τους από το σημείο ενδιαφέροντος που έχουμε επιλέξει στο χάρτη, με μέγιστη απόσταση τα 50 χλμ. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι τιμές που δίνονται από την παραπάνω υπηρεσία είναι ενδεικτικές για ταχύτητες ADSL ανά περιοχή/κατοικία.
*Ευχαριστούμε το techcloud.gr για τις πρώτες αναλύσεις

About Freegr network

Από το Blogger.