τεχνολογία

Ταχύτερο boot το Ubuntu από τα Windows

ΕΔΩ και πολλούς μήνες οι κατασκευαστές λειτουργικών συστημάτων φαίνεται αποδίδουν δικαιολογημένα τεράστια βαρύτητα στη μείωση του χρόνου boot. Ανεξάρτητα με το αν πρόκειται για το λειτουργικό της Apple, της Microsoft ή των διάφορων διανομών Linux, όλοι υπόσχονται σημαντική μείωση στο χρόνο φόρτωσης του λειτουργικού συστήματος. Με έμφαση πάντα τους μικρούς χρόνους boot είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα για το πιο λειτουργικό σύστημα είναι, αντικειμενικά, το πιο γρήγορο, όσον αφορά το χρόνο φόρτωσης του. Με σύμμαχο τις αποδείξεις επι τάπητος επιχείρησε να δώσει στη δημοσιότητα τους ισχυρισμούς του, το TuxRadar διεξάγοντας ένα απλό τεστ ανάμεσα σε "φρέσκιες" εγκαταστάσεις των Ubuntu 9.04, Ubuntu 9.10, Windows Vista και Windows 7 σε συστήματα που χρησιμοποιούσαν το ίδιο ακριβώς hardware.
Σε όλα τα συστήματα ενεργοποιήθηκε το "Auto-Login" και εκτιμήθηκε, φορτώνοντας τη homepage της Mozilla στο Firefox, μετά από πόσο χρόνο ένα σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η διαδικασία boot καταγράφηκε με μια κάμερα και το σχετικό βίντεο ανέβηκε στο YouTube.
Σε αυτό τον καταγεγραμμένο αγώνα ταχύτητας νικητής ανακηρύχθηκε το Ubuntu 9.10, το οποίο μπόρεσε να φορτώσει τον Firefox μετά από 40 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε το Ubuntu 9.04 με 51 δευτερόλεπτα. Έκπληξη είχαμε στην τρίτη θέση, όπου φιγουράρουν τα Windows Vista με 67 δευτερόλεπτα, με τα Windows 7 να τερματίζουν τελευταία με 72 δευτερόλεπτα. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που σας επισυνάπτουμε.




About Freegr network

1 Post a Comment:

Unknown είπε...

An ta ubuntu ixan ta effe ton 7 8a termatizan meta apo 5 lepta

Από το Blogger.