ειδήσεις

Τα πιο χαλαρά 802.11n routers για δικτύωση



Valet ονομάζεται η νέα σειρά routers από τη Cisco. Η μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιακών συστημάτων διαθέτει πλέον δυο σειρές προϊόντων για το σπίτι, τις Linksys και Valet. Τα Valet εκτός από ιδιαίτερα καλόγουστα, είναι τα πιο εύχρηστα wireless routers της αγοράς.
Βασισμένα στην τεχνολογία 802.11n, τη νεότερη τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης, τα Valet και Valet Plus επιτρέπουν τη δημιουργία οικιακού ασύρματου δικτύου, χωρίς την οποιαδήποτε ρύθμιση από πλευράς χρήστη. Αυτό το πετυχαίνουν χάρη στο software Cisco Connect που βρίσκεται στο USB flash key που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Ο χρήστης απλά συνδέει το Easy Setup Key USB σε όσους υπολογιστές επιθυμεί να δικτυώσει ασύρματα μέσω του Valet. Ακολουθεί μια βήμα-προς-βήμα διαδικασία, στην οποία δεν απαιτείται ούτε καν εισαγωγή κωδικού δικτύου. Όλα γίνονται εντελώς αυτόματα.
Αφού ολοκληρωθεί η δικτύωση, το Valet μπορεί να συνδεθεί με το Internet με ένα ADSL modem, ADSL modem/router ή το υπάρχον ενσύρματο δίκτυο, καθώς το ίδιο δε διαθέτει υποσύστημα συνδεσιμότητας ADSL.
Όταν ολοκληρωθούν οι ρυθμίσεις, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει parental controls για να επιβάλει περιορισμούς στην πρόσβαση στο Internet. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα guest access, κάτι που σημαίνει πως στο δίκτυο μπορεί να συνδεθεί κάποιος επισκέπτης, αποκτώντας πρόσβαση στο Internet, όχι όμως και στο ιδιωτικό σας δίκτυο, το οποίο παραμένει απομονωμένο. Η διαφορά των δυο συσκευών Valet και Valet Plus, έγκειται στις 4 θύρες Ethernet, που για το πρώτο είναι 10/100Mbps ενώ για το δεύτερο Gigabit.
Τέλος, η σειρά Valet περιλαμβάνει προαιρετικά το Valet Connector, μια συσκευή USB Wifi dongle που προορίζεται για παλαιότερους υπολογιστές που δε διαθέτουν ασύρματο προσαρμογέα.

About Freegr network

2 Post a Comment:

Nikolas είπε...

H Cisco φαίνεται να πηγαίνει στον χρήστη αφού δικαιωματικά είναι κυρίαρχος στο core. Πιστεύω ότι δημιουργεί σιγά σιγά καταναλωτικά ρεύματα με social προεκτάσεις

Nikolas είπε...

Δείτε και αυτό το post από το cisco-forum.info που διατηρώ με φίλους cisc-άδες...
http://www.cisco-forum.info/forum/viewtopic.php?f=10&t=8

Από το Blogger.