ειδήσεις

Η GoogleTV έρχεται το φθινόπωρο...

To Google TV, μια υπηρεσία που φέρνει τον Παγκόσμιο Ιστό στη μικρή οθόνη, θα κάνει πρεμιέρα στην αμερικανική αγορά φέτος το φθινόπωρο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έρικ Σμιντ. Η επέκταση της υπηρεσίες σε άλλες αγορές προγραμματίζεται για το 2011. H νέα τεχνολογία της Google θα αξιοποιηθεί σε τηλεοπτικούς δέκτες της Sony και σε αποκωδικοποιητές της Logitech, συσκευές που αναμένονται στην αγορά των ΗΠΑ πριν από την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων.
Το Google ΤV εμφανίζει στην οθόνη ένα κουτί αναζήτησης, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.
Όπως δήλωσε ο Σμιντ, μιλώντα στην έκθεση IFA που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η Google συνεργάζεται με τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στούντιο, είναι όμως «πολύ απίθανο» να δραστηριοποιηθεί η ίδια στην παραγωγή τηλεοπτικών προϊόντων. Στόχος της εταιρείας, που έχει σήμερα τη μερίδα του λέοντος στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης, είναι προφανώς να κατακτήσει και την αγορά τηλεοπτικής διαφήμισης, ύψους 180 δισ. δολαρίων το χρόνο.

About Freegr network

Από το Blogger.