ειδήσεις

Τα SMS... ζούν στις καρδιές των νέων!

Η εταιρεία στατιστικών ερευνών Nielsen δημοσίευσε μια πρόσφατη έρευνα με τις λεπτομέρειες χρήσης των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για το διάστημα που μεσολάβησε απο τον Απρίλιο 2009 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010 σε δείγμα 60.000 Αμερικανών καταναλωτών. Κάποια από αυτά τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και άνετα οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι αν η εν λόγω μελέτη δεν είχε την ετικέτα «USA» θα μπορούσε άνετα να αφορά μια ευρωπαϊκή χώρα και, γιατί όχι, ακόμα και την Ελλάδα.
Έτσι, η συγκεκριμένη μελέτη που καθρεπτίζει τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει ότι οι Αφροαμερικάνοι μιλάνε κατά μέσο όρο 1.300 λεπτά το μήνα ενώ στέλνουν και λαμβάνουν 780 SMS, με τους ισπανόφωνους να ακολουθούν με 826 λεπτά και 767 SMS και τους Ασιάτες να μιλάνε 692 λεπτά και να αποστέλλουν και να λαμβάνουν 384 SMS. «Τελευταίοι» πάντως στην επικοινωνία μέσω κινητών είναι οι λευκοί με κατά μέσο όρο 647 λεπτά το μήνα και 566 SMS.
Από τους 60.000 ερωτηθέντες, οι γυναίκες μιλάνε κατά 22% περισσότερο απ’ ότι οι άντρες με 856,3 λεπτά το μήνα σε σύγκριση με τα 666,7 λεπτά των αντρών. Επίσης και στα SMS έρχονται πρώτες σε σχέση με τους άντρες, αφού κατά μέσο όρο στέλνουν και λαμβάνουν 601 μηνύματα κειμένου, 154 περισσότερα απ’ ότι το αντίθετο φύλο.
Οι έφηβοι σύμφωνα με την έρευνα στέλνουν και λαμβάνουν το εντυπωσιακότατο νούμερο των... 2.779 SMS το μήνα. Ουσιαστικά αν υπολογίσει κανείς ότι ένας μέσος άνθρωπος κοιμάται 7-8 ώρες την ημέρα, τότε το νούμερο των 2.779 SMS αντιστοιχεί σε λήψη ή αποστολή ενός SMS κάθε 10 λεπτά. Στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, τα νούμερα των μηνυμάτων κειμένου είναι εξίσου υψηλά αλλά έχουν σημαντική διαφορά με αυτό των έφηβων, καθώς τα άτομα ηλικίας 18-24 στέλνουν και λαμβάνουν 1.299 μηνύματα το μήνα ενώ το νούμερο της ηλικιακής ομάδας 25-34 είναι περίπου το μισό με 592 SMS το μήνα.
Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία αποτελούν τρανή απόδειξη ότι ακόμα και τώρα στην εποχή του e-mail και του Facebook, τα SMS είναι ο πλέον επικρατέστερος τρόπος άμεσης γραπτής επικοινωνίας μεταξύ των εφήβων αλλά και των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων. Τέλος, οι υπηρεσίες ομιλίας χρησιμοποιούνται με αμείωτο ρυθμό και με ανοδική τάση, μάλιστα.
Πηγή: techinsider.gr

About Freegr network

Από το Blogger.