ειδήσεις

Πως θα μάθετε αν το PC σας έχει ιό;

Τα πρώτα σημάδια που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο υπολογιστής σας έχει προσβληθεί από κάποιο κακόβουλο λογισμικό είναι εύκολο να τα εντοπίσετε.
• Ένα μεγάλο πλήθος από ιούς και spyware προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως μέρος του λειτουργικού συστήματος. Για παράδειγμα μπορεί να αντιγράψουν το μήνυμα ειδοποίησης για διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows και να εμφανιστούν κάτω δεξιά, προειδοποιώντας το χρήστη ότι κάποιος ιός μπορεί να βρίσκεται στον υπολογιστή του. Προσοχή! Μπορεί τέτοια μηνύματα να σας οδηγήσουν σε κάποια ιστοσελίδα ώστε να αγοράσετε ένα υποτιθέμενο antivirus, το οποίο να είναι κακόβουλο λογισμικό. Καλό είναι να τα εντοπίσετε με το msconfig στο start up ή με το Process explorer που καταγράφει τα πάντα....
• Όταν τέτοιου είδους μηνύματα είναι γραμμένα με λάθος ορθογραφία ή με λέξεις που επαναλαμβάνονται, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί.
• Επιπρόσθετα σημάδια είναι όταν περίεργες υπερσυνδέσεις εμφανίζονται<…> στο μενού έναρξης ή στο μενού που έχετε αποθηκεύσει τα αγαπημένα σας links.
• Αν αλλάξει απρόσμενα η εικόνα στην επιφάνεια εργασίας και αντικατασταθεί με κάποια άλλη, χωρίς να έχετε προβεί σε κάποια τέτοια ενέργεια. Μια ακόμη περίπτωση είναι να έχει αλλάξει η αρχική σελίδα στον περιηγητή σας και δε σας επιτρέπεται να την αλλάξετε. Γενικά θα μπορούσε να αλλάξει η γενική εικόνα του περιηγητή σας. Η αν ο Ι.Ε. έχει μόνιμα μια διεύθυνση και δεν επιτρέπει αλλαγή του.
• Αν ο υπολογιστής προβαίνει σε συνεχείς επανεκκινήσεις ή η σύνδεσή σας σε άλλες ιστοσελίδες γίνεται μετά βίας εκτός από αυτή που έχει η αρχική σας σελίδα, μπορεί να σημαίνουν ότι το σύστημα έχει μολυνθεί
Αν έχετε δει κάποια από τα παραπάνω σημάδια θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε σάρωση του υπολογιστή σας με ένα καλό antivirus, έτσι ώστε να απαλλαγείτε από τα κακόβουλα λογισμικά.

About Freegr network

Από το Blogger.