ειδήσεις

Αθήνα – Λονδίνο 7 λεπτά!

Ταξίδια – αστραπή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον υπόσχονται οι επιστήμονες. Μικρό δείγμα των ανθρώπινων δυνατοτήτων αποτελεί αναμφίβολα το Falcon Hypersonic Technology Vehicle 2 (FHTV-2).
Το νέο «καμάρι» της Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού Πενταγώνου (DARPA) αναπτύσσει ταχύτητα 21.000 χιλιόμετρα την ώρα, που είναι 20 φορές μεγαλύτερη (!) από εκείνη του ήχου.
Το πειραματικό μη επανδρωμένο FHTV-2 εκτοξεύεται με τη βοήθεια πυραύλου, από τον οποίο αποσπάται όταν φτάσει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, προκειμένου να πραγματοποιήσει το ιλιγγιώδες ταξίδι του.
Πριν από λίγες ώρες, το φουτουριστικό όχημα εκτοξεύθηκε με επιτυχία από την αεροπορική βάση Βάντεμπεργκ της Καλιφόρνια, με προγραμματισμένη πορεία νότια και δυτικά, μέχρι το σημείο πτώσης του στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Πρόκειται για τη δεύτερη δοκιμή, καθώς η προηγούμενη έκδοση του Falcon, το HTV-1 πέταξε τον Απρίλιο του 2010.
Αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι μόλις τελειοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να εξυπηρετήσει στρατιωτικούς σκοπούς, φανταζόμαστε από τώρα τον εαυτό μας να κάνει το γύρο της γης μέσα σε δύο-τρεις ώρες…

About Freegr network

Από το Blogger.