ειδήσεις

Μικροβιολογικό εργαστήριο τώρα και σε τσιπ

Επανάσταση στην διάγνωση ασθενειών και την σωτηρία χιλιάδων ασθενών υπόσχεται ένα νέο τεστ. Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν το mChip, μια φορητή και χαμηλού κόστους διαγνωστική εξέταση που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και μπορεί να πραγματοποιεί διαγνώσεις μέσα σε λίγα λεπτά.
O ασθενής ρίχνει λίγες σταγόνες στην κάρτα-τσιπ και μέσα σε λίγα λεπτά το διαγνωστικό τεστ θα παράγει αποτελέσματα τα οποία θα μπορεί να δει και μόνος του ο ίδιος ο ασθενής επιτόπου χωρίς να χρειαστεί να τοποθετηθεί η κάρτα σε κάποια συσκευή ανίχνευσης.
Το mChip κοστίζει μόλις ένα δολάριο γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε πολλές περιοχές του πλανήτη που μαστίζονται από διάφορες ασθένειες αλλά η πρόσβαση των κατοίκων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι από δύσκολη ως αδύνατη. Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών του mChip που έγιναν στην Ρουάντα για εντοπισμό ασθενειών όπως το ΑIDS και η σύφιλη παρουσίασαν ακρίβεια σε ποσοστό που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιζε το 100%!
«Η κεντρική ιδέα ήταν να καταστεί μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις προσβάσιμες και να γίνονται εύκολα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Θεωρούμε ότι είναι πιο πρακτικό και ουσιαστικό από το προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να πηγαίνει σε νοσοκομεία και ιατρεία, να δίνει αίμα και να περιμένει μετά αρκετές μέρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα» αναφέρει ο Σάμιουελ Σία, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη και μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανέπτυξε την εξέταση To σχετικό άρθρο δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Medicine.

About Freegr network

Από το Blogger.