Εκκινήστε τον σβηστό υπολογιστή σας μέσω Internet, με το Wake-On-Lan!


Πώς να ανάψετε τον σβηστό υπολογιστή σας μέσω Internet, με το Wake-On-Lan!
TO PCsteps μας ενημερώνει ότι η δυνατότητα του να ξεκινήσετε τον υπολογιστή στο σπίτι μέσω Internet θα ήταν κάτι άχρηστο – τί, θα τον ανάβατε και απλά θα καθόταν ετσι, αναμμένος και άπραγος? Τώρα όμως που μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή μέσω Internet, στο σημερινό μας αφιέρωμα θα σας δείξουμε και πώς μπορείτε να τον εκκινήσετε εξ' αποστάσεως, αξιοποιώντας μια κατακαίνουρια τεχνολογία... δεκαπενταετίας!
To 1996, η Intel και η IBM δημιούργησαν την Advanced Manageability Alliance (AMA). Τον Απρίλιο του 1997, αυτή η συμμαχία παρουσίασε την τεχνολογία Wake-on-LAN, την οποία σήμερα έχουν λίγο πολύ όλοι οι υπολογιστές.  Για να έχετε μια αίσθηση τι σημαίνει η δεκαπενταετία όσον αφορά την τεχνολογία, απλά αναλογιστείτε πως το 1997 στην Ελλάδα (αν θυμάμαι σωστά και δεν με απατάει η μνήμη μου):
  • ο ταχύτερος επεξεργαστής ήταν ο Pentium MMX στα 200Mhz,
  • ένας μεγάλος σκληρός δίσκος ήταν στα 2GB,
  • 128MB RAM ήταν αρκετή για τα Windows 95 (δεν είχαν βγει ακόμα τα 98)
  • σχεδόν κανείς οικιακός χρήστης στην Ελλάδα δεν ήξερε ούτε την Nvidia ούτε την ATI
  • η Google δεν υπήρχε καν σαν εταιρεία (ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1998).
Συμπτωματικά, τον Απρίλιο του 1997 αγόρασα το πρώτο μου PC, και δεν γνώριζα τότε ούτε μία γραμμή από όσα γράφω τώρα στο Pcsteps.gr ;-)
Μια ελάχιστα διαφημισμένη δυνατότητα
Ουσιαστικά, το Wake-on-lan πρόκειται για ένα πρωτόκολλο για την εκκίνηση υπολογιστή εξ' αποστάσεως από μια πολύ χαμηλή ενεργειακή κατάσταση – πρακτικά, από σχεδόν εντελώς σβηστός.
Το αν το υποστηρίζει ο υπολογιστής σας, εξαρτάται από δύο παράγοντες, τη μητρική κάρτα και την κάρτα δικτύου. Ουσιαστικά, αν ο υπολογιστής σας κατασκευάστηκε μέσα στην τελευταία δεκαετία, το πιθανότερο είναι πως θα είναι συμβατός, ιδιαίτερα αν η κάρτα δικτύου είναι ενσωματωμένη στη motherboard. Αν έχετε ξεχωριστή κάρτα δικτύου ethernet, τότε θα πρέπει να διαθέτει ένα καλώδιο με τρεις επαφές που να το συνδέει με τη motherboard, ώστε να υποστηρίζει Wake-on-lan.
1.wake-on-lan-cable
Αφού ο υπολογιστής σας κατά πάσα πιθανότητα το υποστηρίζει, γιατί ορισμένοι από εσάς δεν το είχατε ακούσει ποτέ μέχρι σήμερα?
Η αλήθεια είναι πως το Wake-on-lan δημιουργήθηκε αρχικά για Server, για υπολογιστές δηλαδή που είναι διαρκώς δικτυωμένοι και είναι σημαντικό να λειτουργούν συνεχώς, χωρίς να εργάζεται κάποιος χρήστης επάνω τους (πολλοί servers δεν διαθέτουν καν οθόνη ή πληκτρολόγιο). Όπως ανέφερα και στην εισαγωγή, ποιός ο λόγος να θελήσει κάποιος που βρίσκεται μακριά από το σπίτι να ανοίξει εξ' αποστάσεως τον υπολογιστή του?
Όμως, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας όσον αφορά τον εξ' αποστάσεως έλεγχο και με τις γρήγορες συνδέσεις ADSL, πλέον αυτή η δυνατότητα Wake-on-lan μπορεί να γίνει εξαιρετικά χρήσιμη στον Power User.
Wake-On-Lan, before you go-go
Πώς γίνεται όμως αυτό το μαγικό, να μπορεί να ξεκινήσει ο υπολογιστής από σβηστός μέσω διαδικτύου?
Ουσιαστικά, ενεργοποιώντας το Wake-on-lan στον υπολογιστή μας, το σύστημα περιμένει συνεχώς για το λεγόμενο "Magic Packet": ένα πακέτο δεδομένων μέσω δικτύου το οποίο περιέχει την διεύθυνση MAC της κάρτας δικτύου. Αρχικά υποστηρίζονταν μόνο ενσύρματες συνδέσεις, όμως πλέον υφίσταται και η δυνατότητα Wake-on-wireless-lan για εφαρμογή μέσω Wi-Fi (εξαρτάται φυσικά από την κάρτα ασύρματου δικτύου).
Τα "μαγικά" αυτά πακέτα μπορούν να σταλούν από ειδικό software για κάθε πλατφόρμα, αλλά μπορούν επίσης να σταλούν από routers, ή ακόμα και ιστοσελίδες στο Internet. Τυπικά οι θύρες που "ακούν" για το Magic Packet είναι οι UDP 7 και 9.
Επειδή ο υπολογιστής περιμένει αυτό το πακέτο, έχει μια ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας ακόμα και εντελώς σβηστός. Η ενέργεια αυτή είναι αποκλειστικά για την κάρτα δικτύου (δεν θα λειτουργούν δηλαδή οι ανεμιστήρες του υπολογιστή ή ο δίσκος) και είναι τόσο χαμηλή, που δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα. Αν πάντως χρησιμοποιείτε laptop και το έχετε αποκλειστικά με τη μπαταρία (π.χ. για κάποιο ταξίδι), καλό είναι να απενεργοποιήσετε το Wake-on-lan, για να μην υπάρχει έστω και αυτή η μικρή κατανάλωση.
2.magic-packet
Τα Magic Packets συνήθως στέλνονται σε ένα ολόκληρο τοπικό δίκτυο και περιέχουν την πληροφορία όσον αφορά το Subnet, την διεύθυνση broadcast του δικτύου, και τη διεύθυνση MAC του στόχου. Η παραπάνω εικόνα δείχνει ένα από αυτά τα πακέτα, όπως διαβάζεται από ένα εργαλείο packet sniffing.
Ενεργοποιώντας το WoL στο σύστημά μας
Στις περισσότερες περιπτώσεις η ενεργοποίηση του Wake-on-lan γίνεται στο BIOS, στο οποίο συνήθως έχουμε πρόσβαση πατώντας το Delete, το F2 ή κάποιο άλλο πλήκτρο, αμέσως μόλις ξεκινήσει ο υπολογιστής. Επειδή διαφέρει από υπολογιστή σε υπολογιστή, συμβουλευτείτε το manual της δικής σας μητρικής κάρτας.
Το ίδιο ισχύει και για το πού θα βρείτε αυτή τη δυνατότητα για να την ενεργοποιήσετε. Επειδή διαφορετικά BIOS μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετική κατάταξη, ψάξτε για κάποια ενότητα Power Management.
3.bios-wake-on-lan-2
3.WakeOnLanBiosSetting
ή και σκέτο Power
4.bios-other
Υπάρχουν όμως και υπολογιστές που δεν αναγράφεται αυτή η δυνατότητα στο BIOS. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υποστηρίζεται, απλά θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσω του λειτουργικού συστήματος.
Windows
Στα Windows 7 θα πρέπει να πάτε στο Device Manager. Βρείτε στη λίστα την κάρτα δικτύου, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Properties.
5.win1
Στην καρτέλα advanced, επιλέξτε το Wake on Magic Packet και βάλτε τιμή Enabled. Άλλες ρυθμίσεις που περιέχουν το "Wake" δεν σας αφορούν, οπότε μην πειράξετε κάτι άλλο.
6.win2
OS X
Στο OS X ανοίξτε το System Setting και επιλέξτε το Energy Saver.
7.energysaver
Στο options ψάξτε μια επιλογή "Wake for Ethernet" ή κάτι αντίστοιχο.
Linux
Το Ubuntu διαθέτει ένα εργαλείο που ελέγχει αν ο υπολογιστής υποστηρίζει Wake-on-lan και μπορεί να το ενεργοποιήσει.
Αρχικά ανοίξτε ένα terminal και εγκαταστήστε το ethtool με την παρακάτω εντολή:
sudo apt-get install ethtool
8.install-eth-tool
Στη συνέχεια, γράψτε την εντολή ifconfig, η οποία θα καταγράψει τα ονόματα όλων των Interfaces δικτύωσης. Συνήθως το ethernet είναι eth0 και το wifi είναι wlan0
ifconfig
Για να ελέγξετε τη συμβατότητα, τρέξτε το εργαλείο με την παρακάτω εντολή
sudo ethtool eth0
9.run-ethtool
Στην αναφορά του προγράμματος, αυτό που σας ενδιαφέρει είναι ο τομέας Supports Wake-on. Αν η απάντηση περιέχει το γράμμα g, τότε η κάρτα δικτύου σας είναι συμβατή. Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, αρκεί να τρέξετε την παρακάτω εντολή
sudo ethtool -s eth0 wol g
10.turn-on-wol
Τρέχοντας ξανά την εντολή ελέγχου sudo ethtool eth0, πλέον το Wake-on θα είναι g, αντί για d, πράγμα που σημαίνει πως ενεργοποιήθηκε επιτυχώς.
(αντίστοιχα, το απενεργοποιείτε με την εντολή "sudo ethtool -s eth0 wol d")
Big MAC
Όπως και με μια όμορφη κοπέλα, έτσι και με μια κάρτα δικτύου, για να επικοινωνήσεις μαζί της χρειάζεσαι τα στοιχεία της.
Ευτυχώς, για τις κάρτες δικτύου υπάρχουν ενσωματωμένες δυνατότητες στην command line κάθε λειτουργικού συστήματος (ενώ όσες εντολές και να τρέξετε, γκόμενα δεν ρίχνετε. Αντιθέτως, μάλιστα...).
Το ζητούμενο είναι η διεύθυνση Media Access Control (MAC), ένας 12ψήφιος κωδικός από γράμματα και αριθμούς, χωρισμένους σε δυάδες, με παύλες ή άνω κάτω τελείες ανάμεσά τους, π.χ. 00:13:02:80:92:7A. Ο αριθμός αυτός είναι μοναδικός για κάθε δικτυακή συσκευή παγκοσμίως.
Προφανώς, ενώ οι Apple Macintosh έχουν διεύθυνση MAC, δεν ανήκουν όλες οι διευθύνσεις MAC σε Macintosh.
Είναι σαν το πεπόνι και το παγώνι. Το πεπόνι παγώνει, αλλά το παγώνι δεν πεπόνει...
Windows
Στο Windows, ανοίξτε την command Prompt (θα βρείτε εικονίδιο στο start menu->programs->all programs->accessories) και γράψτε την παρακάτω εντολή
ipconfig /all
11.ipconfig-all-view-mac-address
Στη λίστα που θα εμφανιστεί, ψάξτε για το Physical Address του Interface που σας ενδιαφέρει (ασύρματο ή ενσύρματο)
Στα Windows 8, η αντίστοιχη εντολή είναι
getmac /v /fo list.
και ψάχνετε για την Physical Address.
OS X
Σε ένα terminal, γράψτε την εντολή ifconfig
12.Mac_ifconfig
Θα βρείτε τη διεύθυνση στο Ether
Linux
Σε ένα terminal, γράψτε επίσης ifconfig
13.ifconfig-linux
Θα βρείτε την MAC ως Hwaddr (από το Hardware Address),
Έχοντας τη διεύθυνση MAC στην τσέπη, χρειαζόμαστε άλλα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το subnet mask, το οποίο στο 99% των περιπτώσεων, όσον αφορά τη δικτύωση στο σπίτι, είναι 255.255.255.0.
Το δεύτερο είναι η εξωτερική διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία όμως συνεχώς αλλάζει.
Κι αν έχω Άστατη IP, δικός μου είναι λογαριασμός
H συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών συνδέσεων δεν διαθέτει σταθερή IP, αλλά δυναμική (οι συνδέσεις με στατική IP είναι πάντοτε ακριβότερες και οι περισσότεροι χρήστες δεν τις χρειάζονται ούτως ή άλλως)
Αυτό σημαίνει πως όποτε κλείνει και ξανανοίγει ή κάνει επανεκκίνηση το router, η εξωτερική IP της σύνδεσης αλλάζει. Επίσης, ακόμα και αν δεν αλλάξει τίποτα στο router, η IP πάλι αλλάζει κάθε κάποιο χρονικό διάστημα (από λίγες ώρες μέχρι λίγες ημέρες, ανάλογα με τον ISP)
Για να λύσετε οριστικά αυτό το πρόβλημα (τουλάχιστον για τις ανάγκες του Wake-on-Lan), θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία Dynamic DNS.
Η καλύτερη λύση είναι να μπείτε στο Interface του Router σας και να δείτε αν ενσωματώνει τη δυνατότητα συνεργασίας με κάποια υπηρεσία, όπως είναι π.χ. η DynDNS, η No-ip ή κάποια άλλη.
Για παράδειγμα, ο δικός μου router υποστηρίζει την DynDNS,org. Οπότε, έχοντας ήδη φτιάξει ένα δωρεάν λογαριασμό στη dyndns.org, βάζω στο router τα στοιχεία μου, και έτσι φροντίζω το domain name της επιλογής μου (στο παράδειγμα todomainmou.dynalias.org) να δείχνει ανά πάσα στιγμή στην πραγματική διεύθυνση IP της οικιακής μου σύνδεσης
14.dyndns
(προφανώς τα στοιχεία δεν είναι πραγματικά, διότι δεν γεννήθηκα χθες ;-)
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να τρέχετε στον υπολογιστή σας την εφαρμογή της DynDNS, αλλά ειδικά για το Wake-on-lan είναι κακή ιδέα, διότι θα πρέπει να τρέχει ο υπολογιστής για να ανανεωθεί η IP. Έτσι, αν ο υπολογιστής σας είναι κλειστός και αλλάξει η IP πριν επιχειρήσετε να τον ανοίξετε με το Wake-on-lan, τότε την πατήσατε μεγαλοπρεπώς.
Έτσι, λοιπόν, έχετε πλέον ένα domain name το οποίο θα δείχνει πάντοτε στην οικιακή σας σύνδεση.
Πάμε (μαγικό) πακέτο
Με τον υπολογιστή σας πλέον να ακούει, και όλα τα στοιχεία ανά χειράς, το μόνο που μένει είναι να στείλετε το μαγικό πακέτο που θα τον ξυπνήσει.
Πηγαίνοντας στη σελίδα Depicus.com θα βρείτε μια πλειάδα από δωρεάν λύσεις σχετικά με το Wake-on-lan.
15.wolgui
Υπάρχουν εφαρμογές δωρεάν με διαφημίσεις ή επί πληρωμή για iPhone, android και Windows Phone 7, για να ανοίξετε τον υπολογιστή από το κινητό σας
16.andriod-wildfire
17.woliphone
Και βεβαίως μπορείτε να δοκιμάσετε κατευθείαν μέσω διαδικτύου
18.wol-internet
Συμπληρώνετε τις πληροφορίες στα αντίστοιχα πεδία (εκεί που ζητάει την computers IP θα βάλετε το dynDNS domain name σας) και είστε έτοιμοι. Θυμηθείτε, η θύρα συνήθως είναι είτε η 7, είτε η 9.
Απλά, φροντίστε όταν ανάψετε τον υπολογιστή εξ' αποστάσεως, να μην βρίσκεται στον ίδιο χώρο κανένας παππούς/γιαγιά και νομίζει πως στοίχειωσε το μηχάνημα του διαβόλου (όχι τίποτε άλλο, μπορεί να το βραχυκυκλώσει με τον αγιασμό)...


Διαβάστε περισσότερα : http://www.pcsteps.gr/technology-explained/74-technology-explained/1351-wake-on-lan-how-to#ixzz2Gc1zFU6P

, , , , , , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts