ειδήσεις

H Greek Innovation Expo 2013 θα παρουσιάσει την ελληνική καινοτομία

Η Greek Innovation Expo 2013, μία σύγχρονη πανελλαδική έκθεση καινοτομίας, θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, στις 16-19 Μαΐου στο Helexpo Palace στην Αθήνα. Δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργική αλληλεπίδραση των κλάδων της Έρευνας, του Σχεδιασμού, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, η Greek Innovation Expo 2013 στοχεύει στον εντοπισμό, την προβολή και την προώθηση της ελληνικής καινοτόμου δραστηριότητας. H έκθεση διοργανώνεται από τη SHAPE EXPO MANAGEMENT και το τεχνολογικό portal "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ". Επιδιώκοντας να συγκεντρώσει στον ίδιο εκθεσιακό χώρο κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, ερευνητές και επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας, η Greek Innovation Expo 2013 θα αναπτύξει τις δράσεις της μέσα από την Έκθεση Καινοτομίας και Design, τα Workshops, τα Β2Β Meetings και το Συνέδριο Καινοτομίας.
Η Greek Innovation Expo φιλοδοξεί να αποτελέσει μία ξεχωριστή κοιτίδα καινοτομίας στην Ελλάδα που προάγει την αποτελεσματική και παραγωγική συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς υποστήριξης καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας, χρηματοδότησης (επενδυτές, venture capitals, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα), έρευνας και τεχνολογίας/καινοτομίας (ευρεσιτέχνες, spin-offs, ερευνητικά κέντρα επιχειρήσεων, δημόσια ινστιτούτα έρευνας, εργαστήρια ΑΕΙ/ΤΕΙ), και παροχής υπηρεσιών (ΔΑΣΤΑ/ΜΟΚΕ ΑΕΙ και ΤΕΙ, θερμοκοιτίδες, εταιρείες συμβούλων, δικηγορικά γραφεία, εταιρείες επικοινωνίας, εταιρείες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού). Την έκθεση υποστηρίζουν το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το Enterprise Europe Network - Hellas, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Επιπλέον, σημαντικοί διεθνείς φορείς για την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την πνευματική ιδιοκτησία, συμβούλια διαφόρων χωρών για την επιχειρηματικότητα, καθώς και παγκόσμια δίκτυα εκθέσεων προβάλλουν την Greek Innovation Expo.

About Freegr network

Από το Blogger.