ειδήσεις

Samsung Galaxy Note 8.0: Επαναπροσδιορίζοντας το tablet!


Η Samsung, σε συνεργασία με το Public του Συντάγματος, οργάνωσαν την επίσημη παρουσίαση του ολοκαίνουριου Galaxy Note 8.0, η οποία και σήμανε την κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά. Το Pathfinder ήταν εκεί, για να μάθει τα πάντα γύρω από το πρωτοποριακό αυτό - νέο - μέλος της σειράς Note, καθώς και για να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τη συσκευή!
Η σειρά "Note" της Samsung ήρθε να θέσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, ένα νέο στάνταρτ στις φορητές συσκευές της καθημερινότητάς μας. Συνενώνοντας ένα smartphone και ένα tablet με γραφίδα, τα προϊόντα της οικογένειας Note αποτελούν την ιδανική μίξη μεγάλης οθόνης και ισχύος, μέγιστης αυτονομίας και πληρέστατων δυνατοτήτων σε όλους τους τομείς της παραγωγικότητας αλλά και της ψυχαγωγίας.
Και 8 ίντσες και smartphone;
Με το περσινό λανσάρισμα του Galaxy Note 2 - που το Pathfinder έχει παρουσιάσει αναλυτικά στην ενότητα TechnoΖειν - η Samsung προσέφερε ένα «πακέτο» από από μοναδικές δυνατότητες, πιέζοντας τα όρια της φορητότητας στα άκρα, επιλέγοντας να επεκτείνει τη διάσταση της οθόνης στις 5,5 ίντσες, διατηρώντας όμως την «ταυτότητα» του smartphone σε λογικά πλαίσια.
Παρουσιάζοντάς μας εχθές στο Public του Συντάγματος, το ολοκαίνουριο Galaxy Note 8.0, συνειδητοποιήσαμε πως η Samsung σκέφτηκε όχι «από κάτω προς τα πάνω» - δηλαδή από τα smartphone προς τα tablet, αλλά από «πάνω προς τα κάτω»... Για να το εξηγήσουμε πιο περιγραφικά, θα λέγαμε πως η κορεάτικη εταιρία έβαλε κάτω τα δεδομένα της αγοράς και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: τα tablet των 10 ιντσών είναι πολύ μεγάλα για καθημερινή χρήση και στερούνται ουσιαστικής φορητότητας.
Για το λόγο αυτό, οι καταναλωτικές τάσεις έχουν πλέον στραφεί πλειοψηφικά στα tablet με οθόνες από 7 έως 8 ίντσες. Επίσης, ασχέτως διαγωνίου οθόνης, τα tablet με ικανότητα σύνδεσης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για internet on the go αρχίζουν να παγιώνονται ως η νούμερο ένα καταναλωτική επιλογή. Γιατί όμως να έχετε τοποθετήσει στο tablet σας μια κάρτα SIM που τελικά, δεν σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε και ως κινητό τηλέφωνο;
Για να απαντήσει στο παραπάνω θεμελιώδες ερώτημα, η Samsung πέταξε στο... καζάνι με τη συνταγή του Note 8.0 και ένα Galaxy Note 2! Και τελικά; Καταλήξαμε να δούμε από κοντά ένα «κωμικά» τεράστιο smartphone ή ένα tablet που - επιτέλους - μπορεί να κάνει τα πάντα; Η άποψή μας κλίνει στο δεύτερο σενάριο. Το Note 8.0 είναι ένα μεγάλο Note 2 με τα όλα του!

About Freegr network

Από το Blogger.