ειδήσεις

H Intel παρουσίασε τη μικροαρχιτεκτονική χαμηλής κατανάλωσης Silvermont

Η Intel Corporation αποκάλυψε πρόσφατα μια εντελώς νέα μικροαρχιτεκτονική χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλών επιδόσεων με την ονομασία Silvermont.
Η τεχνολογία απευθύνεται σε τομείς αγοράς με απαιτήσεις χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης από τα smartphones έως το data center. Η Silvermont θα αποτελέσει τη βάση για μια σειρά καινοτόμων προϊόντων τα οποία θα παρουσιαστούν στην αγορά εντός τους έτους και θα κατασκευάζονται με την κορυφαίας τεχνολογίας διαδικασία ολοκλήρωσης της εταιρείας 22nm Tri-Gate SoC, η οποία επιτρέπει σημαντική αύξηση επιδόσεων και βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα. 
«Η Silvermont αποτελεί ένα άλμα και μια εντελώς νέα τεχνολογική βάση για το μέλλον, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και τμημάτων της αγοράς» ανέφερε ο Dadi Pelmutter, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Intel και chief product officer “Τα πρώτα δείγματά μας για SoC στα 22nm, στα οποία περιλαμβάνονται οι «Bay Trail» και «Avoton» λαμβάνουν ήδη πολύ θετική αξιολόγηση από τους πελάτες μας. Συνεχίζοντας, θα επιταχύνουμε τις επόμενες γενιές της συγκεκριμένης μικροαρχιτεκτονικής χαμηλής κατανάλωσης σε ετήσια βάση». 
Η μικροαρχιτεκτονική Silvermont παρέχει κορυφαία στον κλάδο ενεργειακή αποδοτικότητα αναφορικά με τις επιδόσεις-ανά-watt2. Η εξαιρετικά σταθμισμένη σχεδίαση προσφέρει εκτεταμένη υποστήριξη για ευρύτερο δυναμικό εύρος και απρόσκοτη κλιμάκωση, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, σε ότι αφορά την ενεργειακή αποδοτικότητα. Σε διάφορες τυπικές μετρήσεις, η Silvermont επιτρέπει επίσης περίπου τριπλάσιες μέγιστες επιδόσεις ή το ίδιο επίπεδο επιδόσεων με περίπου 5 φορές μικρότερη κατανάλωση, σε σχέση με την τωρινή γενιά των επεξεργαστικών πυρήνων Intel® Atom™. 1

Silvermont: Μικροαρχιτεκτονική Επόμενης Γενιάς
Η μικροαρχιτεκτονική Silvermont της Intel, σχεδιάστηκε και βελτιστοποιήθηκε μαζί με την τεχνολογία ολοκλήρωσης 22nm SoC με τη χρήση της επαναστατικής τεχνολογίας των 3-D Tri-gate τρανζίστορ. Αξιοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία ολοκλήρωσης στον κλάδο, η Intel μπορεί να παρέχει σημαντική άνοδο επιδόσεων και βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα.
Στα πρόσθετα προηγμένα χαρακτηριστικά της μικροαρχιτεκτονικής Silvermont περιλαμβάνονται: 
- Μια νέα μηχανή εκτέλεσης εντολών εκτός σειράς (out-of-order execution engine) που επιτρέπει την καλύτερη στην κατηγορία απόδοση σε εφαρμογές single-threaded.1
-Μια νέα αρχιτεκτονική πολλαπλών πυρήνων και fabric συστήματος κλιμακούμενη σε έως 8 πυρήνες, η οποία επιτρέπει μεγαλύτερες επιδόσεις για μεγαλύτερο εύρος ζώνης, μικρότερη καθυστέρηση (latency) και περισσότερο αποδοτική υποστήριξη εκτός σειράς (out-of-order), για ένα πιο ισορροπημένο και καλύτερο στην απόκριση σύστημα.
-Νέες εντολές και τεχνολογίες IA παρέχουν βελτιωμένες επιδόσεις, δυνατότητες virtualization και διαχείρισης ασφάλειας για να υποστηρίξουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων. Οι εντολές αυτές, είναι δομημένες πάνω στην υφιστάμενη υποστήριξη 64-bit της Intel και στο εύρος της εγκατεστημένης βάσης λογισμικού της αρχιτεκτονικής Intel (IA).

About Freegr network

Από το Blogger.