Φτιάξτε μόνοι σας κινητό με 150 ευρώ

Σύμφωνα με το TheVerge, ο δημιουργός που ακούει στο όνομα David Mellis δημοσιοποίησε, από το Media Lab του MIT όπου στεγάζεται, τα σχέδια και τις οδηγίες για την κατασκευή ενός αυτοσχέδιου κινητού τηλεφώνου που μπορεί να φτιάξει κάποιος με ελάχιστη γνώση ηλεκτρονικών, πολλή φαντασία, υπομονή, μια ειδικά μονταρισμένη πλακέτα Arduino (για πρόσβαση στα δίκτυα κινητής) και ένα printer, όχι απαραίτητα 3D. Το σημαντικότερο όλων: Το συνολικό κόστος του αυτοσχέδιου κινητού ανέρχεται στα 200 δολάρια, δηλαδή 150 ευρώ!
 Αξίζει να αναφερθεί πως ο David Mellis είναι ένας εκ των δημιουργών του Arduino, της ανοιχτής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει χρησιμοποιηθεί από καλλιτέχνες, εφευρέτες και άλλους ευφάνταστους πολυτεχνίτες, για την κατασκευή διαδραστικών έργων και όχι μόνο.
Το κινητό αυτό -εκτός του ότι αποτελεί επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας- μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις, να λαμβάνει και να στέλνει SMS, να δείχνει βασικά γραφικά όπως την ώρα και την ένδειξη ισχύος του δικτύου και της μπαταρίας καθώς και να απομνημονεύει αριθμούς και ονόματα. Η καρδιά του (η πλακέτα με το ηλεκτρονικό σύστημα) μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε θήκη μπορεί να φανταστεί ο εκάστοτε δημιουργός του.

, , , , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.