ειδήσεις

Οι περισσότεροι επισκέπτες στο Διαδίκτυο «δεν είναι άνθρωποι»

Η πλειονότητα των επισκέψεων σε δικτυακούς τόπους δεν αντιστοιχεί σε ανθρώπους αλλά σε ρομπότ λογισμικού, εκτιμά εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών. Από τα προγράμματα που παρακολουθούν τις ενημερώσεις στον Παγκόσμιο Ιστό, μέχρι τα προγράμματα που υποκλέπτουν δεδομένα, τα bot φαίνεται ότι κυριαρχούν πλέον στον κυβερνοχώρο. Η έρευνα της Incapsula, μιας εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες νέφους, υπολογίζει ότι τα bot αντιστοιχούν σήμερα στο 61,5% του συνόλου της κίνησης στους δικτυακούς τόπους ποσοστό αυξημένο κατά 21% σε σχέση με το 2012.
Η έρευνα καλύπτει γεωγραφικά όλο τον κόσμο και βασίστηκε στην καταγραφή 1,45 δισεκατομμυρίων επισκέψεων bot σε ιστοσελίδες σε διάστημα τριών μηνών. Τα δεδομένα προήλθαν από 20.000 δικτυακούς τόπους-πελάτες της Incapsula, κάτι που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικά για όλο το Διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ενδεικτικά για τις τάσεις στο Διαδίκτυο. Αν και πολλά από τα ρομπότ λογισμικού είναι κακόβουλα, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης από το 2012 ως σήμερα «αποδίδεται στις αυξημένες επισκέψεις ιστοσελίδων από καλά ρομπότ» αναφέρει η εταιρεία. «Καλά» ρομπότ είναι για παράδειγμα αυτά που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης για να σαρώνουν τις ιστοσελίδες και να ενημερώνουν τους καταλόγους τους, ή αυτά τα οποία αναπτύσσουν οι εταιρείες που συγκεντρώνουν στατιστικά στοιχεία για τους διαχειριστές δικτυακών τόπων.
Το σχετικό ποσοστό των κακόβουλων bot εκτιμάται ότι παραμένει σταθερό στο 31 τοις εκατό, μείωση ωστόσο καταγράφεται στη δραστηριότητα των ρομπότ που αναμεταδίδουν spam (αυτόκλητες διαφημίσεις), η οποία έπεσε από το 2% του συνόλου της διαδικτυακής κίνησης το το 2012 στο 0,5% φέτος.

About Freegr network

Από το Blogger.