ειδήσεις

Οι τεχνολογικές τάσεις του 2014

Το 2014 είναι προ των πυλών και όπως συνήθως συμβαίνει αυτήν την εποχή του χρόνου, λίγο πριν έρθει ο επόμενος, πολλοί πέρα από τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε κάνουν σχέδια/σκέψεις/όνειρα για το τι επιθυμούν να τους φέρει ο νέος χρόνος. Άλλοι ζητάνε λεφτά, άλλοι αγάπη, άλλη προαγωγή κ.τ.λ. ή και όλα αυτά (κι ακόμη περισσότερα) μαζί. Αν αυτό που αποζητάτε από τον καινούριο χρόνο είναι… λεφτά… πολλά λεφτά… χιλιάδες… εκατοντάδες χιλιάδες…. εκατομμύρια… δισεκατομμύρια (κάπου εδώ αρχίζει να ξεφεύγει το πράγμα), το Business Insider κατέγραψε τις τεχνολογικές τάσεις (σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς IDC), που το 2014 θα «γεννήσουν»… πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

1. Οι άνθρωποι και οι εταιρείες θα ξοδέψουν 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα της τεχνολογίας.
Οι δαπάνες που θα γίνουν στον τομέα της τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξηθούν κατά 5% την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με την IDC. Οι άνθρωποι και οι εταιρείες θα αγοράσουν κι άλλα smartphones και tablets, με την αγορά αυτή να σημειώσει άνοδο σε ποσοστό 15%. Οι εταιρείες θα δαπανήσουν πολλά για νέο εξοπλισμό που θα «συνεργάζεται» καλύτερα με τις κινητές συσκευές.  Το μόνο πράγμα που δεν θα αγοράζουν θα είναι άλλα PCs. Τα έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο για τα PCs θα παρουσιάσει πτώση 6% μέσα στο 2014.

2. Χώρες εκτός των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα… «πέσουν με τα μούτρα» στην τεχνολογία.

Αναδυόμενες αγορές όπως αυτές της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας (οι λεγόμενες BRIC) θα αυξήσουν κατά 13% τα ποσά που δαπανούν για τεχνολογικό εξοπλισμό την επόμενη χρονιά, με την Κίνα να είναι… πρωτοπόρος στον τομέα αυτό. Τον ίδιο δρόμο θα τραβήξουν για πρώτη φορά κι άλλες χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.Τα ποσά που θα δαπανηθούν εκτός ΗΠΑ και Ευρώπης στον τομέα της τεχνολογίας θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 10% (κοντά στα 740 δισεκατομμύρια δολάρια) και θα ξεπεράσουν το 1/3 του παγκόσμιου τζίρου.

3. Οι επιχειρήσεις θα «ρίξουν χρήμα» στο cloud.

Η IDC προβλέπει ότι το 2014 θα δαπανηθούν στο cloud 100 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 25% σε σχέση με το 2013.

4. Το Amazon και η Google θα ξεκινήσουν «πόλεμο» για το cloud.

Θα δημιουργηθούν περισσότερες υπηρεσίες cloud για συγκεκριμένες βιομηχανίες.Η IDC αναμένει ότι οι Amazon Web Services θα είναι πρωτοπόροι στον τομέα, δημιουργώντας μιας «χιονοστιβάδα» υπηρεσιών για κατασκευαστές και επιχειρήσεις, με τη Google να εντείνει τις προσπάθειές της.

5. Διακινδυνεύεται το μέλλον της Microsoft.
Η άνοδος των κινητών συσκευών θα συνεχιστεί και μέσα στο 2014. Οι πωλήσεις tablet θα αυξηθούν κατά 18% και των smartphones κατά 12%. Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν δαπανηθεί 423,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε smartphones και tablets αξίας μικρότερης των 350 δολαρίων.
 Στο χώρο θα εξακολουθούν να κυριαρχούν η Apple και η Samsung. Όμως το 2014 οι κατασκευαστές Android θα αρχίσουν να βγάζουν περισσότερα χρήματα, αλλά δε θα ξεπεράσουν τους κατασκευαστές iOS.
Το 2014 είναι η χρονιά που η Microsoft θα πρέπει να «κάνει» κάτι. 

6. Το social networking software θα σημειώσει ύφεση.
Το social networking στις επιχειρήσεις θα σημειώσει ύφεση. Οι εταιρείες δε θα ενδιαφέρονται τόσο να αγοράσουν εφαρμογές chat, γιατί η υπηρεσία θα τους προσφέρεται με άλλες εφαρμογές που θα αγοράζουν.

7. Θα αυξηθούν οι χρηματοδοτούμενες από το κοινό καινοτομίες (crowdsourcing).
Οι εταιρείες (κυρίως τα startups) αντί να φτιάχνουν μια υπηρεσία με δικούς τους πόρους, θα απευθύνονται στο κοινό αναζητώντας χρηματοδότηση (το λεγόμενο crowdsourcing).

About Freegr network

Από το Blogger.