τεχνολογία

Ένα tablet που θα μπορούσε να είναι Nexus killer

To FonePad της ASUS είναι μία από τις συσκευές που παρουσιάστηκαν στο περασμένο Mobile World Congress. Βασικό του χαρακτηριστικό η δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων, οπότε ο όρος phablet βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα κατασκευής, το FonePad ακολουθεί τα γνωστά ποιοτικά στάνταρ της εταιρείας, κι έχει unibody μεταλλικό σασί με ένα μικρό πλαστικό κάλυμμα στο επάνω μέρος, κάτω από το οποίο βρίσκονται όλες οι υποδοχές για την κάρτα επέκτασης της μνήμης και την κάρτα SIM. Σχεδιαστικά, δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο ή εντυπωσιακό, θυμίζοντας ένα ελαφρώς διαφορετικό Nexus 7. Όσον αφορά στο hardware, αντίθετα με τα συνηθισμένα, το FonePad χρησιμοποιεί το Atom Z2420 Soc της Intel.
Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, αν και η μεγάλη κυρία των μικροεπεξεργαστών έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, το εν λόγω SoC υπολείπεται των υλοποιήσεων της Qualcomm και, ενώ προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις στο browsing, υστερεί τόσο στο gaming όσο και στη γενικότερη αίσθηση ομαλότητας του λειτουργικού. Εδώ ίσως φταίνε και οι επεμβάσεις της ίδιας της ASUS, η οποία έχει αλλάξει αρκετά στοιχεία πάνω στο Android 4.1.2 τόσο σε επίπεδο ρυθμίσεων όσο και εφαρμογών. Ανάμεσα στις προσθήκες της ASUS ξεχωρίσαμε την εφαρμογή ASUS Splendid, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε την απεικόνιση της IPS LCD οθόνης, μεταβάλλοντας την ισορροπία του λευκού, τον κορεσμό και τη χροιά. Στο notification tray θα βρείτε επιλογές όπως το Outdoor mode, που αυξάνει σημαντικά τη φωτεινότητα της οθόνης για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και συντόμευση για τον Audio Wizard από όπου θα μπορέσετε να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι διαφορετικά προφίλ ήχου για παιχνίδια, ταινίες, ομιλία κ.ο.κ. Πολύ σημαντική προσθήκη είναι και τα floating apps, τα οποία μας θύμισαν τα mini apps που προσφέρει η Samsung στις δικές της ταμπλέτες.
Πρόκειται για ένα σύνολο από εφαρμογές και widgets, τα οποία τρέχουν σε παράθυρο overlayed πάνω από την επιφάνεια εργασίας, επιτρέποντας έτσι το multitasking. Όσο για τις κλήσεις, η ενδεδειγμένη χρήση είναι με τη βοήθεια κάποιου Bluetooth hands-free, καθώς από την μία το ενσωματωμένο ακουστικό δεν είναι και το καλύτερο που έχουμε συναντήσει, ενώ ούτε είναι κομψό να έχετε κολλημένη στο αυτί σας μία συσκευή των 7 ιντσών. Άμεσος ανταγωνιστής του FonePad είναι το Nexus 7, με το tablet της ASUS να έχει το πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά την τιμή, καθώς το κόστος του είναι αντίστοιχο με αυτό της έκδοσης Wi-Fi των 16GB. Μπορεί το Nexus 7 να υπερτερεί σε ομαλότητα χρήσης, όμως το FonePad διαθέτει και 3G αλλά και δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα τίποτα για την κάμερα, αυτό είναι γιατί η μόνη κάμερα που υπάρχει είναι εκείνη για τις βιντεοκλήσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.