τεχνολογία

Τηλέφωνα που «δανείζονται» bandwidth

Ένα νέο «κόλπο» που θα επιτρέπει ταχύτερο download δεδομένων θα χρησιμοποιεί δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που θα λανσάρει στο Χονγκ Κονγκ στις αρχές του επομένου έτους η κινεζική 21Vianet. Ειδικότερα, όταν ένα τηλέφωνο στο δίκτυο δεν έχει καλό σήμα δεδομένων , θα «δανείζεται» τη σύνδεση μιας κοντινής συσκευής με ισχυρότερο σήμα, συνδεόμενο μαζί του μέσω Wi-Fi. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του ΜΙΤ Τechnology Review, η τεχνολογία αυτή- εφαρμογή μιας τεχνικής που είναι γνωστή ως mesh networking- πιθανότατα θα φτάσει σύντομα και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Μ87, την αμερικανική startup που βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία, ο διαμοιρασμός bandwidth μπορεί να επιταχύνει την ταχύτητα του download κατά 50% και άνω. 
Αυτό, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα φαινόταν πολύ χρήσιμο σε καταστάσεις όπου το σήμα κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζεται ιδιαίτερα αδύναμο. Κατά την Μ87, δύο αμερικανικοί πάροχοι αναζητούν τρόπους βελτίωσης της κάλυψης δεδομένων για φορητές συσκευές και αξιολογούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. 
Η εταιρεία συγκέντρωσε επενδυτικά κεφάλαια ύψους τριών εκατ. δολαρίων νωρίτερα μέσα στο έτος, περιλαμβανομένης χρηματοδότησης από την 21Vianet αλλά και την διάσημη στον χώρο των τσιπ για φορητές συσκευές, Qualcomm.Ωστόσο, η «αλτρουϊστική» αυτή τεχνολογία έχει ένα μικρό μειονέκτημα: μια συσκευή που παρέχει συνδεσιμότητα σε κάποια άλλη καταναλώνει επιπλέον μπαταρία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Μ87, Ντέιβιντ Χάμπτον, δηλώνει ότι η απώλεια είναι μικρή και ότι μια συσκευή θα μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να μοιράζεται τη σύνδεσή της μόνο εάν έχει παραπάνω από το 60% της μπαταρίας της.

About Freegr network

Από το Blogger.