freegr

Πρώτη επαφή με το Nvidia Shield Tablet:tablet ή παιχνιδομηχανή?

Έχοντας κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά κυρίως από τον περασμένο μήνα, το Shield Tablet είναι ένα tablet ειδικών καταστάσεων και το οποίο απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό της αγοράς, τους gamers. Με τη βαριά ονομασία της Nvidia από πίσω, δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο από κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών, για το οποίο υπεύθυνο είναι το Tegra K1 SoC της εταιρείας το οποίο ενσωματώνει GPU 192 Core, βασισμένο στην αρχιτεκτονική Kepler.
Εμφανισιακά το Nvidia Shield Tablet δεν εντυπωσιάζει, με την Nvidia να επιλέγει τα σκούρα χρώματα, το πάχος να μη ξεπερνά τα 10 χιλιοστά αλλά το βάρος των 390 γραμμαρίων να δημιουργεί μια μικρή δυσκολία στο κράτημα. Οι μικρές σχετικές διαστάσεις του Shield Tablet οφείλονται στην οθόνη των 8 ιντσών με Full HD ανάλυση, η οποία μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αφού διαθέτει πολύ καλές γωνίες θέασης, όμορφα χρώματα και ικανοποιητική φωτεινότητα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά συμπληρώνουν τα 2 GB RAM, GPS, η θύρα microSD καθώς και δύο κάμερες των 5 megapixel στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος της συσκευής.

Δημοσιευμένη Εικόνα



Nvidia Shield Tablet Nvidia Shield Tablet Nvidia Shield Tablet Nvidia Shield Tablet

Για τα παιχνίδια, η Nvidia στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android KitKat και στην pure εμπειρία που αυτό προσφέρει χωρίς αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον παρά μόνο την προσθήκη μερικών έξτρα εφαρμογών. Όπως μας ενημέρωσε μάλιστα και το στέλεχος της Nvidia, το Shield Tablet θα αναβαθμιστεί κανονικά σε Android 5.0 Lollipop την επόμενη εβδομάδα.

Το gaming μέσα από το Shield tablet έχει διάφορες μορφές χωρίς να περιορίζεται στο κλασσικό κατέβασμα των αγαπημένων σας παιχνιδιών από το Play Store, με αρκετά από αυτά τα παιχνίδια να διαθέτουν γραφικά εφάμιλλα ενός PC.

Ένας δεύτερος τρόπος αναπαραγωγής παιχνιδιών στο Shield Tablet είναι μέσω της τεχνολογίας Gamestream και απευθύνεται σε όσους έχουν κάρτα γραφικών GeForce στο PC τους και οι οποίοι μπορούν να μεταδώσουν αλλά και να παίξουν το αγαπημένο τους PC παιχνίδι με τα ίδια γραφικά στο tablet.

Τέλος υπάρχει και η cloud υπηρεσία Nvidia Grid η οποία προσφέρει εντελώς δωρεάν σε κάθε κάτοχο του tablet αρχικά 20 παιχνίδια τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του να παίξει μέσω της streaming τεχνολογίας, στα πρότυπα υπηρεσιών όπως το OnLive και το PlayStation Now. Βεβαίως η συγκεκριμένη υπηρεσία προϋποθέτει και καλή σχετικά σύνδεση στο Internet κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς με βάση το προβληματικό ασύρματο δίκτυο στο οποίο είχαμε πρόσβαση.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα

Στα διαθέσιμα παιχνίδια ξεχωρίσαμε τίτλους όπως το Street Fighter X Tekken, Racedriver Grid, Overlord 2, με τους servers να βρίσκονται στην Αμερική, αλλά με την Nvidia να εγκαινιάζει νέους στις αρχές της επόμενης χρονιάς στην Ιρλανδία και τη Γερμανία.

Με την αγορά του Shield tablet, θεωρείται απαραίτητη και η αγορά του Shield gamepad το οποίο συνδέεται με το tablet και κάνει πολύ πιο εύκολο το gaming, ειδικά αν το συνδέσουμε στην τηλεόραση μας μέσω της micro HDMI θύρας.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Nvidia Shield Tablet Nvidia Shield Tablet
Η αυτονομία της συσκευής διατηρείται στα επίπεδα αρκετών android tablet, φτάνοντας άνετα τις 8 ώρες με κανονική χρήση ενώ αν ξεκινήσουμε το gaming, τότε αυτή περιορίζεται σημαντικά και δεν ξεπερνά τις 3 ώρες. Τέλος για πιο παραγωγικές διαδικασίες, υπάρχει και stylus το οποίο σε συνδυασμό με αντίστοιχες εφαρμογές, μας επιτρέπει την εγγραφή σημειώσεων με το γραφικό μας χαρακτήρα ή και να ζωγραφίσουμε.

Μένει να μάθουμε (σχετικά σύντομα) για το αν το Nvidia Shield Tablet θα κυκλφοορήσει στη χώρα μας αφού οι συζητήσεις της Nvidia με μεταπωλητές είναι σε εξέλιξη. Σε περίπτωση πάντως συμφωνίας, θα πρέπει να το περιμένουμε στις αρχές του 2015 και σε 2 μοντέλα, το πρώτο WiFi με χωρητικότητα 16 GB με τιμή €299 καθώς και σε μοντέλο 4G LTE με χωρητικότητα 32 GB. Η τιμή σ' αυτή την περίπτωση θα κυμαίνεται στα €379 ενώ το gamepad θα κοστίζει €59. Insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.