Γιατί λοιπόν γίνεται αυτή η αλλαγή;
Η Google λέει ότι θέλει να διαβεβαιώσει τους γονείς ότι οι εφαρμογές ταξινομούνται κατάλληλα και να αναθέσει αυτή τη δουλειά σε ειδικούς αντί να βασίζεται στην αυτο-αξιολόγηση των κατασκευαστών λογισμικού, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Αντί να χρησιμοποιεί τα δικά της κριτήρια, θα προσφέρει στους γονείς και στα παιδιά ταμπέλες παρόμοιες με αυτές που ήδη χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν καθοδήγηση σχετικά με την καταλληλότητα των βιντεοπαιχνιδιών για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, κάτι που θα πρέπει να είναι λίγο-πολύ οικείο.
Οι εκδοχές web και mobile του Play θα εφαρμόσουν πρώτες τη νέα ταξινόμηση, με το Android TV να ακολουθεί
Ποιος θα καθορίζει την κατάταξη;
Η κατάταξη θα καθορίζεται από ένα σχετικά καινούργιο σώμα, το International Age Rating Coalition (Διεθνής Συνασπισμός για την Ηλικιακή Κατάταξη).
Ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και τα μέλη του έχουν υπάρξει μέλη της βιομηχανίας της ηλικιακής κατηγοριοποίησης για δεκαετίες.
Αντί για ένα συγκεντρωτικό γραφείο που θα εκδίδει μια ηλικιακή κατάταξη για κάθε εφαρμογή, οι πέντε συμμετέχοντες του IARC θα δίνουν ο καθένας τη δική του αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψιν τους τοπικούς νόμους και τις διαφορετικές πολιτιστικές ευαισθησίες.
Άρα, οι εφορμογές που περιέχουν γύμνια, βία, αναφορές σε τυχερά παιχνίδια και ναρκωτικά και άλλες με πιθανά ακατάλληλο παριεχόμενο, θα βαθμολογούνται διαφορετικά ανάλογα με το που στον κόσμο βασίζεται ο λογαριασμός του χρήστη.
Τα σώματα που συμμετέχουν είναι τα:
- Australian Classification Board
- Classifcacao Indicativa, που καλύπτει τη Βραζιλία
- Entertainment Software Rating Board (ESRB), που καλύπτει τη Β. Αμερική
- Pan European Game Information (PEGI), που χρησιμοποιείται από το ΗΒ και 29 άλλες ευρωπαϊκές χώρες
- Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle, που καλύπτει τη Γερμανία
- Γενικές αξιολογήσεις θα δίνονται στις περιοχές τις οποίες δεν καλύπτει καμία από τις συμμετέχουσες αρχές
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου