ειδήσεις

Οργανώστε και αρχειοθετήστε τα βίντεό σας σαν επαγγελµατίες

Η βιντεοσκόπηση σήµερα είναι µια πρακτική τόσο εύκολη που όλοι µας µπαίνουµε διαρκώς στον πειρασµό να φορτώνουµε τον υπολογιστή και τοsmartphone µας µε βιντεάκια από τις καλοκαιρινές διακοπές, τον σκύλο που κυνηγάει ζωύφια και πολλές ακόµη πτυχές της καθηµερινότητας. Προφανώς και θέλετε να φυλάξετε όλα τα βίντεο που έχετε τραβήξει και να τα επεξεργαστείτε ώστε να δηµιουργήσετε µικρές ταινίες, τις οποίες θα µοιραστείτε ή θα ξαναδείτε οποτεδήποτε το θελήσετε –γι’ αυτό άλλωστε τα τραβήξατε εξαρχής! Δεν πρέπει όµως σε καµία περίπτωση να τα πετάξετε κακήν κακώς στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.
Οι παρακάτω συµβουλές θα σας βοηθήσουν να τα οργανώσετε αποτελεσµατικά, σαν πραγµατικοί επαγγελµατίες.

Ξεκινήστε να οργανώνετε τα βίντεό σας

Προκειµένου να οργανώσετε τα βίντεό σας, είναι σηµαντικό να κατανοήσετε πόσα ακριβώς αντίγραφα των βίντεο είναι πιθανό να διατηρείτε.
Αρχικά, υπάρχουν τα ανεπεξέργαστα βίντεο που τραβήξατε. Τυπικά παραµένουν στη συσκευή σας έως ότου τα µεταφέρετε σε έναν υπολογιστή ή κάποια άλλη τοποθεσία αποθήκευσης.
Δεύτερον, όταν κάνετε import τα βίντεό σας σε κάποιο λογισµικό επεξεργασίας βίντεο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει [ή προσαρµόσει τις ρυθµίσεις] να δηµιουργηθεί ένα αντίγραφο από το ανεπεξέργαστο αρχείο. Η δηµιουργία αντιγράφου στο σηµείο αυτό διασφαλίζει ότι τα αρχικά αρχεία θα παραµείνουν αυτούσια ως το πρωτότυπο αρχείο που ενδεχοµένως θέλετε να αποθηκεύσετε.

Αφαιρέστε –και µάλιστα άµεσα!– τα βίντεο από το τηλέφωνό σας

Αν συνηθίζετε να τραβάτε βίντεο χρησιµοποιώντας το smartphone σας, µεταφέρετέ τα στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια διαγράψτε τα από το τηλέφωνο. Τα αρχεία βίντεο καταλαµβάνουν πολύ χώρο, οπότε είναι καλύτερο να τα έχετε σε έναν υπολογιστή που διαθέτει πολύ µεγαλύτερη χωρητικότητα απ’ ό,τι µια mobile συσκευή. Άλλωστε, εκεί είναι ασφαλέστερα: αν χάσετε το τηλέφωνό σας και δεν έχετε κρατήσει αντίγραφα των συγκεκριµένων βίντεο, χάθηκαν διά παντός.
Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε ένα πρόγραµµα όπως το SugarSync[www.sugarsync.com]: πρόκειται για µια mobile εφαρµογή, η οποία διαθέτει ένα χαρακτηριστικό αυτόµατου backup όχι µόνο για φωτογραφίες αλλά και για βίντεο. Η εφαρµογή µπορεί να αποθηκεύει αυτόµατα όλα σας τα βίντεο απευθείας στον λογαριασµό σας στο SugarSync, και στη συνέχεια να τα συγχρονίζει µε τους υπολογιστές σας.
Αν είστε χρήστες του Dropbox, αρκεί να κατεβάσετε στη φορητή συσκευή σας τη δωρεάν εφαρµογή Carousel [για Android και iOS], η οποία αναλαµβάνει να µεταφέρει στο cloud τα αρχεία εικόνας και βίντεο, τα οποία µετά µπορείτε να διαγράψετε από το smartphone ή το tablet. Αρκεί, βέβαια, να έχετε και αρκετό διαθέσιµο αποθηκευτικό χώρο στο cloud. Περιττό να αναφέρουµε ότι στην περίπτωση που βιντεοσκοπείτε µε βιντεοκάµερα, προφανώς και θα πρέπει να µεταφέρετε το υλικό σας από τη συσκευή στον υπολογιστή, όπου και θα κρατήσετε ταχύτατα αντίγραφα ασφαλείας.

About Freegr network

Από το Blogger.