ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ SMARTWATCH

Ευάλωτα και τα «έξυπνα» ρολόγια-  smartwatches στους χάκερς, έπειτα τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, και γενικά κάθε τεχνολογικής συσκευής που συνδέεται στο διαδίκτυο.
Μια νέα έκθεση από την αμερικάνικη HP αναφέρει ότι τα νέα ηλεκτρονικά γκάτζετ έχουν αρκετά και σοβαρά κενά ασφαλείας και αυτό το πρόβλημα αφορά ακόμη και τα καλύτερα ρολόγια που κυκλοφορούν στην αγορά.Τεχνικοί της εταιρείας δοκίμασαν δέκα κορυφαία μοντέλα smartwatches, και ανακάλυψαν ότι όλα έχουν μια ευάλωτη πλευρά στο θέμα της ασφάλειας. Οι κατασκευαστες θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο ζήτημα.
Η έρευνα σύμφωνα με το BBC αποκάλυψε:
- Εννέα στα δέκα ρολόγια στέλνουν ορισμένα δεδομένα με μη κρυπτογραφημένο τρόπο, με συνέπεια να μπορούν να παραβιασθούν και να διαβασθούν από έναν κακόβουλο χάκερ.
- Μόνο τα μισά ρολόγια έχουν λειτουργία κλειδώματος, που εμποδίζει άλλους χρήστες πέρα από τον ιδιοκτήτη να έχουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα στοιχεία.
- Το ένα τρίτο των ρολογιών επιτρέπουν απεριόριστες προσπάθειες πρόσβασης (login) από τον χρήστη, πράγμα που δίνει άπλετο χρόνο στον χάκερ ή στον κάθε περίεργο να δοκιμάσει άπειρους κωδικούς (passwords), έως ότου πετύχει τον σωστό.

, , , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.