Europe

Επιλέχτηκαν ως κριτές στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, είναι όμως από την Ελλάδα..

Χορηγούς που θα καλύψουν έξοδα ύψους 3.300 ευρώ αναζητούν τρία νέα και ταλαντούχα παιδιά που διακρίθηκαν πολλαπλώς στην ρομποτική. Δύο αδέλφια, ο Νίκος (21 ετών) και η Διαλεκτή-Αθηνά (Διάνα) Βουτυράκου (20 ετών) και η Γεωργία (Τζώρτζια) Κουβουτσάκη (20 ετών) θέλουν να αποδεχτούν τις θέσεις των κριτών στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής για τις οποίες επιλέχτηκαν. Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2015 στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα. Μένει να βρεθούν οι χορηγοί και να διαψεύσουμε πως «στην Ελλάδα δεν είναι πια πρακτικά αδύνατο έως και απαγορευτικό το να έχει κανείς όνειρα και ελπίδα.»
Στην συνέχεια παραθέτουμε την επιστολή του Νίκου Βουτυράκου, όπου περιγράφεται η πορεία της ομάδας που αναδείχτηκε με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ που αναλαμβάνει την αναδάσωση (επισημάνσεις από το tech.in.gr):

«Ονομάζομαι Νίκος Βουτυράκος, και είμαι 21 ετών. Είμαι μέλος της ομάδας ρομποτικής Reforestation Robot, μαζί με την Διαλεκτή Αθηνά Βουτυράκου (20 ετών) και το νέο μέλος Γεωργία Κουβουτσάκη (20 ετών). Μπορείτε να πληροφορηθείτε για την ομάδα μας από το blog μαςhttp://reforestationteam.blogspot.gr/.

Εν ολίγοις, είμαστε οι πανελλήνιοι πρωταθλητές ρομποτικής στη regular κατηγορία το 2009 και στην open κατηγορία το 2011. Με τις διακρίσεις μας αυτές προκριθήκαμε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κορέα το 2009 και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Άμπου Ντάμπι το 2011. Εκεί με το ρομπότ-αναδασωτή που κατασκευάσαμε και προγραμματίσαμε κατακτήσαμε την 9η θέση παγκοσμίως, την καλύτερη που έχει πάρει η Ελλάδα ποτέ στον εν λόγω διαγωνισμό. Το 2012 ήμασταν ομιλητές-εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συνέδριο ρομποτικής με θέμα την συνεισφορά της ρομποτικής τεχνολογίας στην εκπαίδευση και η ενσωμάτωση της ρομποτικής στην ίδια την κοινωνία, που διεξήχθη στην Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία). Το θέμα της ομιλίας μας ήταν η ρομποτική ψυχολογία και οι νέες προοπτικές που ανοίγει ο κλάδος αυτός στην εκπαίδευση. Τον Ιούλιο του 2014 και του 2015 η Ελληνική Αντιπροσωπεία Ρομποτικής(wrohellas) μας τίμησε με την θέση των κριτών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής με την Διαλεκτή Αθηνά Βουτυράκου να επιλέγεται ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Το Νοέμβριο του 2014 η Διαλεκτή-Αθηνά και η Γεωργία επιλέχθηκαν από την παγκόσμια επιτροπή ως κριτές στην Ολυμπιάδα ρομποτικής στη Ρωσία ενώ εγώ συμμετείχα ως εκπρόσωπος της ομάδας στο Παγκόσμιο συνέδριο ρομποτικής με θέμα "Ρομποτική και διάστημα". 

Φέτος, στο ίδιο πλαίσιο επιλεχθήκαμε και οι τρεις ως κριτές στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που διεξάγεται στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2015.
Όμως η δράση μας ως ομάδα δεν περιορίζεται εκεί. 

About Freegr network

Από το Blogger.