Επίσημη ανακοίνωση της αρχιτεκτονικής AMD "Polaris"

Η στροφή που παίρνει η Radeon Technologies Group διακρίνεται από τη νέα αρχιτεκτονική που αποκάλυψε και οι πρώτες πληροφορίες έρχονται από το VideoCardz. Τη τέταρτη γενιά Graphics Core Next αποκάλυψε η AMD και το VideoCardz ανάρτησε μερικά slides που αναφέρονται σε πολύ βασικές αλλά άκρως ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής των Radeon 400 Series. Από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε, είναι η σύγκριση μεγεθών με παλιότερες κάρτες αρχής γενομένης από το 2005, ενώ συμπεριλαμβάνονται και οι Tonga / Fiji που είδαμε το 2014-5 αντίστοιχα.
Η αρχιτεκτονική Polaris της AMD θα έρθει αντιμέτωπη με την Pascal της NVIDIA στα μέσα του έτους και θα βελτιώνεται στα σημεία ενώ πληροφορίες αναφέρονται στην υποστήριξη High-Bandwidth-Memory 2 (HBM2). Αλλαγές αναμένεται να δούμε και στη δομή του εκάστοτε πυρήνα, τουλάχιστον στους μεγάλους που θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι. Μερικά νέα υποσυστήματα είναι και τα: Command Processor, Geometry Processor, Multimedia Cores, Display Engine ενώ βλέπουμε πως ο ελεγκτής της μνήμης είναι βελτιωμένος κάτι που έχει ως αντίκτυπο και στη προσωρινή μνήμη L2 cache.
 Παράλληλα, η AMD υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις ανά watt, υποστήριξη HDMI 2.0a, DisplayPort 1.3 και κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση H.265 υλικού. Όσον αφορά τις ενεργειακές επιδόσεις που προαναφέραμε, η AMD σκοπεύει να προσφέρει τις ίδιες επιδόσεις με τον "ανταγωνισμό" με περίπου το μισό TDP ενώ δείχνει από νωρίς τις βλέψεις της για τη Mobile αγορά προϊόντων όπως notebook και laptop. Για τη βελτίωση, η AMD αναφέρει πως ευθύνεται η λιθογραφία FinFET - πιθανότατα στα ~16nm -. Παρακάτω μπορείτε να δείτε συνοπτικά τις πρόσφατες αρχιτεκτονικές GCN που έχουν περάσει από το 2011:

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.