ειδήσεις

Windows 10 S: Η Microsoft καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης

Η Microsoft εκτελεί μια δοκιμαστική έκδοση του Windows 10 S που καταργεί εντελώς τη χρήση των συμβατικών κωδικών πρόσβασης, επιλέγοντας εναλλακτικά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου, όπως και άλλα στοιχεία ελέγχου της ταυτότητας. Τα Windows S, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα λειτουργούν ως ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα ενσωματωμένο στις εκδόσεις των Windows 10 Pro και Home, χρησιμοποιούν εναλλακτικές τεχνικές για να κάνουν τη διαδικασία σύνδεσης των χρηστών πιο ασφαλή. 
Αυτά περιλαμβάνουν τον έλεγχο ταυτότητας μέσω κινητού τηλεφώνου, όπου παράγεται ένας κώδικας μιας χρήσης από μια εφαρμογή, δηλαδή είναι έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων τύπου FIDO U2F Security Key που επιτρέπουν στις συσκευές USB να λειτουργούν ως πιστοποίηση της ταυτότητας των χρηστώ. Περιλαμβάνονται επίσης βιομετρικές επιλογές, όπως η αναγνώριση προσώπου και σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων. 
Η Microsoft χαρακτήρισε τους κωδικούς πρόσβασης ως ένα «άβολο και ανασφαλή τρόπο που συνήθως δημιουργούν μπελάδες» και εξήγησε ότι με την εφαρμογή Authenticator App στα Windows 10 S τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, και μάλιστα πιο ασφαλέστερα, χωρίς την ανάγκη για κωδικό πρόσβασης. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει ενσωματώσει επίσης κάποια βασικά μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διαγραφής των δεδομένων που συλλέχθηκαν από το διαγνωστικό Diagnostic Data Viewer, το οποίο εγκαταστάθηκε από το Windows Insider Build 17983.

About Freegr network

Από το Blogger.