τεχνολογία

Τα ποσοστά χρήσης Linux αυξάνονται, στην παγκόσμια αγορά.

To ποσοστό χρήσης των λειτουργικών συστημάτων για το desktop που βασίζονται στο Linux αυξήθηκε και τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα από το NetMarketShare.

Η προηγούμενη αναφορά έδειχνε το Linux να διπλασιάζει τα ποσοστά του από τον Μάρτιο στον Απρίλιο. Τα νέα στατιστικά στοιχεία για τον Μάιο δείχνουν ότι η τάση αυτή συνεχίστηκε. Συγκεκριμένα, το μερίδιο χρήσης του Linux, ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα για το desktop έφτασε σε νέο υψηλό, από το 2,87% στο 3,17% για τον Μάιο. Το ποσοστό αυτό ίσως να φαντάζει μικρό για τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, όμως μέχρι τώρα ποτέ δεν είχε καταγραφεί ένα τέτοιο ποσοστό για το Linux.  

large.580187048_2020-06-0922_38_37-Operatingsystemmarketshare.jpg

Από τις διανομές Linux, το Ubuntu ανέβηκε από το 1,87% στο 2,11%, κάτι στο οποίο χωρίς αμφιβολία βοήθησε το momentum από την κυκλοφορία της έκδοσης 20.04 LTS. To MacOS της Apple συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Microsoft με ποσοστό σχεδόν 10%. Όλες οι εκδόσεις των Windows συγκεντρώνουν το 86% των χρηστών desktop PC. 

Σημειώνεται ότι το NetMarketShare δεν προσμετρά το Chrome OS στα ποσοστά του Linux, παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε αυτό. Αναφέρεται ξεχωριστά και έχει ποσοστό 0,40%.

About Freegr network

Από το Blogger.