APU

Κατασκευαστής μητρικών διαρρέει νέα για τη σειρά Ryzen 4000G series APUs

Στη δημοσιότητα βγήκαν δεδομένα της AMD που σχετίζονται με την επόμενη γενιά APUs της εταιρίας. Η πηγή μιλά για τουλάχιστον 3 νέους APUs οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν σε άγνωστη χρονική περίοδο ενώ έχουμε μια εικόνα για τα specs τους, όπως τις συχνότητες λειτουργίας των επερχόμενων μοντέλων. 
Προερχόμενα από επιφανή πηγή, οι ονομασίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων θεωρούμε ότι είναι κοντά στη πραγματικότητα, ενώ σημειώνεται ότι εμφανίστηκαν μέσα στη παρουσίαση των νέων B550 μητρικών ενός εκ των γνωστών κατασκευαστών της αγοράς. Πρόκειται για τρία διαφορετικά μοντέλα με 4, 6 και 8 πυρήνες (και SMT) κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά για τα δεδομένα των APUs της AMD και στη κορυφή του lineup θα δούμε τον Ryen 7 4700G ακολουθούμενο από τους Ryzen 5 Pro 4400G και Ryzen 3 4200G, όπου ανάμεσά τους ίσως παρατηρήσουμε και μερικές ακόμα παραλλαγές με διαφορετικό TDP και φυσικά base clocks. 
Εάν ισχύουν τα παραπάνω τότε θα έχουμε ένα υπερπλήρες lineup με διαθέσιμους επεξεργαστές καλύπτοντας έτσι ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό που μπορεί να επιθυμεί ενσωματωμένα γραφικά, αλλά ταυτόχρονα ψάχνει τις υψηλές επιδόσεις, ενώ κατά πάσα πιθανότητα βλέπουμε επεξεργαστές που θα ενσωματώνουν και την Zen 2 αρχιτεκτονική της AMD. Το κορυφαίο μοντέλο αυτού του lineup θα έχει χρονισμούς 3.6GHz για το base clock με δυνατότητα boost στα 4.4GHz, όπως διέρρευσε από τον κατασκευαστή μητρικών. Για την ώρα όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές όπως την AMD, για παράδειγμα, όμως περιμένουμε νεότερα μέσα στο καλοκαίρι...

About Freegr network

Από το Blogger.